Πολιτικη & Οικονομια

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στηρίζει τη Δημητρίου για τον Κουφοντίνα

«Ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία - Οι εναντίον της επιθέσεις συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μιχάλης Καλογήρου
Μιχάλης Καλογήρου © INTIMENEWS / ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στηρίζει με ανακοίνωσή του την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για τον Κουφοντίνα.

Απόλυτη κάλυψη και στήριξη παρέχει μέσω ανακοίνωσής του στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου για την απόφασή της να ασκήσει αργά χθες το βράδυ -πράγμα πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά- αναίρεση κατά της ομόφωνης απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Βόλου που απέρριψαν την αίτηση του Δημήτρη Κουφοντίνα για νέα άδεια, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου.

Ο υπουργός αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η άσκηση της αναίρεσης ανήκει στις αρμοδιότητες της Εισαγγελέως του Ανωτάτου Δικαστηρίου, ενώ επικρίνει εκείνους που έχουν ασκήσει κριτική στην συγκεκριμένη εισαγγελική παρέμβαση.

Ολόκληρη η ανακοίνωση Καλογήρου:

«Ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου έχει την εκ του νόμου αρμοδιότητα να ασκεί το ένδικο μέσο της αναίρεσης  κατά όλων των βουλευμάτων και των δικαστικών αποφάσεων. Η άσκηση αυτής της αρμοδιότητας συμβάλλει, μεταξύ άλλων, στην ενιαιοποίηση της ερμηνείας του νόμου και την ασφάλεια δικαίου.

»Μετά την άσκηση της  αναίρεσης θα επιληφθεί το αρμόδιο τμήμα του Αρείου Πάγου προκειμένου να αποφανθεί περί της βασιμότητας της εν λόγω αναίρεσης.

»Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ενεργοποίησε μια προβλεπόμενη νομική διαδικασία, που εν προκειμένω αφορά στην εφαρμογή κρίσιμων διατάξεων της σωφρονιστικής νομοθεσίας, που επηρεάζουν  τη μεταχείριση των κρατουμένων της χώρας η οποία θα κριθεί από τον Άρειο Πάγο, κάποιοι επιχειρούν να θυσιάσουν το κύρος της Δικαιοσύνης στο βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ακόμη και με προσωπικές επιθέσεις εναντίον της Εισαγγελέως και με δηλώσεις που συνιστούν παρέμβαση στη Δικαιοσύνη».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ