- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μπακογιάννης: Η αυτοδιοίκηση είναι συνεργασία και συναίνεση
«10 χρόνια στην Αυτοδιοίκηση φτιάχνω πολυσυλλεκτικές ομάδες που φέρνουν αποτέλεσμα»
Μπακογιάννης: Η αυτοδιοίκηση είναι συνεργασία και συναίνεση. 10 χρόνια φτιάχνω πολυσυλλεκτικές ομάδες που φέρνουν αποτέλεσμα
«Η αυτοδιοίκηση είναι συνεργασία και συναίνεση. Δεν είναι η κεντρική πολιτική σκηνή…Εμείς έχουμε ένα συνδυασμό ο οποίος είναι ο πλέον υπερκομματικός και πολυσυλλεκτικός συνδυασμός που έχει ποτέ δοκιμαστεί στην Αθήνα αφού 6 στους 10 κατεβαίνουν για πρώτη φορά. Μιλάμε δηλαδή για ανανέωση και αυτή η ομάδα, είναι μια ομάδα η οποία αποτελείται από άξιους ανθρώπους που μπορεί να πατήσουν γκάζι από την πρώτη μέρα».
Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων ο Κώστας Μπακογιάννης μιλώντας στο debate των υποψηφίων δημάρχων στον Antenna και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Είμαι σχεδόν 10 χρόνια στην αυτοδιοίκηση και πάντα αυτό έκανα. Έφτιαχνα ομάδες που συνδύαζαν την εμπειρία με την ανανέωση και καταφέρναμε απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα».
Έφερε μάλιστα ως παράδειγμα την οικονομική θέση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και την πρωτιά που κατέκτησε το 2018 στην αξιοποίηση Ευρωπαϊκών πόρων: «Ακούω για τα οικονομικά. Παραλάβαμε μία Περιφέρεια, την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας με 200 εκατομμύρια ευρώ πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και την παραδίδουμε με 1 δισεκατομμύριο ευρώ. Ακόμα, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι η πρώτη σε απορροφητικότητα στο ΕΣΠΑ. Άρα λοιπόν, προφανώς κάτι γίνεται σωστό».
Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε στο θέμα των αρμοδιοτήτων του Δήμου Αθηναίων τονίζοντας: « Να ξεκινήσουμε να δουλεύουμε από κάτω προς τα πάνω. Αυτό είναι το στοίχημα για όλους μας και να υπερβαίνουμε αρμοδιότητες. Ο επόμενος Δήμαρχος εάν χρειαστεί πρέπει να είναι ακόμα και πειρατής. Δεν μπορεί ο Δήμαρχος να είναι τροχονόμος αρμοδιοτήτων. Να κάθεται πίσω από ένα γραφείο και να λέει , “νόμος Χ άρθρο Ψ παράγραφος Ζ, δεν μπορώ». Και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει δεν μπορώ. Εμένα τουλάχιστον αυτό με έχει διδάξει η Αυτοδιοίκηση όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να βγαίνεις μπροστά να αναλαμβάνεις τα ρίσκα σου, να δώσεις όλες τις μάχες. Μπορεί να χάσεις κάποιες αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να τις δώσεις όλες».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ο στόχος και οι αρχές δεν εκφράζονται από το εναπομείναν σχήμα» σημειώνει
Δίχως τέλος οι αποχωρήσεις - παραιτήσεις από το κόμμα
Γιατί ζητά να ανακληθούν οι άδειες τηλεοπτικών σταθμών των ΗΠΑ
Οι τρεις πυλώνες του οικονομικού προγράμματος της ΕΛΑΣ
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τον χώρο όπου γεννήθηκε η δημοκρατία με τη σύγχρονη τεχνολογική μετάβαση
Μετά από σύσκεψη έγινε στο υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών
«Πρόκειται για αντιπολίτευση υποδίκων;» αναρωτιέται ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
Παπαστεργίου: «Η ΤΝ χρειάζεται κανόνες που προστατεύουν τους πολίτες και απελευθερώνουν την καινοτομία»
Τι αναφέρουν στην επιστολή τους
Τι πρέπει να προσέξει πριν αποδεχτείτε αλλαγή στους όρους της μίσθωσης
Η επιλογή των σχολικών μονάδων καλύπτει και τις 13 Περιφέρειες της χώρας
Συνέντευξη του Περιφερειάρχη Αττικής στο περιοδικό Fortune Greece
Oι υπαχθείσες αιτήσεις βρίσκονται σε κατάσταση διαδοχής
Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης υπογράμμισε ότι η πρόληψη και η άμεση κινητοποίηση είναι καθοριστικές
«Έχουμε ολιγωρήσει να δράσουμε αποφασιστικά», τόνισε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ
Συναντήθηκε με αντιπροσωπεία της Ελληνικό Μετρό και κατοίκων της περιοχής
Η απάντηση του υπουργού Υγείας στην αρχειοθέτηση των υποθέσεων των 7 βουλευτών της ΝΔ
Ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα διαχειριστεί κρίσιμες διαπραγματεύσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.