Πολιτικη & Οικονομια

Μόσχα κατά Κοτζιά για τις δηλώσεις για Ρώσους χάκερ

«Χωρίς αποδείξεις πρόκειται για συκοφαντία», αναφέρει η ρωσική πρεσβεία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
kotzias
Νίκος Κοτζιάς © INTIME NEWS/ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Παρέμβαση της ρωσικής πρεσβείας μετά τις δηλώσεις Κοτζιά ότι ο Πάνος Καμμένος συνεργάστηκε ακόμη και με ρώσους ή κινέζους πράκτορες.

Τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά, σύμφωνα με τις οποίες Ρώσοι ή Κινέζοι χάκερ υπέκλεψαν τα emails διπλωματών που είχε δώσει στη δημοσιότητα ο Πάνος Καμμένος, σχολίασε η Ρωσική πρεσβεία κάνοντας λόγο για συκοφαντία.

Μιλώντας προ ημερών στη Βουλή, ο Νίκος Κοτζιάς ανέφερε ότι απευθύνθηκε σε ειδικούς Πληροφορικής που τον ενημέρωσαν ότι σε τέτοιους σέρβερ θα μπορούσαν να παρέμβουν ή «χάκερ της ΕΥΠ ή οι μυστικές υπηρεσίες της Ρωσίας, άντε και της Κίνας. Εδώ ή έχουμε πλαστογράφηση κειμένων, ή έχουμε υποκλοπή σε συνεργασία πιθανόν με τέτοιους κύκλους».

Αντιδρώντας μέσω Twitter, η ρωσική πρεσβεία σημειώνει: «Πάλι δήθεν "Ρώσοι χάκερ"… Εάν υπάρχουν στοιχεία, ας παρουσιαστούν αρμοδίως, και οι Ρωσικές αρχές θα τα ερευνήσουν και θα απαντήσουν επίσημα. Αλλιώς θα ήταν καλό να αποφεύγονται νέες κατηγορίες για "ρωσική ανάμειξη" στα εσωτερικά της Ελλάδος.

Χωρίς αποδείξεις, προσθέτει η πρεσβεία, πρόκειται για συκοφαντία. Είναι περίεργο ότι, παρά τις πραγματικές αποκαλύψεις για τις αμερικάνικες υποκλοπές, ακόμα και εις βάρος ηγετών ευρωπαϊκών χωρών, κάποιοι τις αποσιωπούν.

«Και να σοβαρευτούμε: το ποιος (και πώς) θα κέρδιζε το διαγωνισμό για βίζες είναι αδιάφορο για τη Ρωσική πλευρά» καταλήγει στο τελευταίο tweet της η ρωσική πρεσβεία.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είχε αποκαλύψει emails διπλωματών στην Βουλή προκειμένου να ισχυριστεί ότι ο κ. Κοτζιάς την περίοδο που ήταν υπουργός Εξωτερικών μεθόδευσε τις διαδικασίες προκειμένου το έργο έκδοσης βίζας να καταλήξει σε συγκεκριμένη ιδιωτική εταιρεία.

Απαντώντας στις καταγγελίες ο κ. Κοτζιάς ανέφερε «λέει αυτός ο βουλευτής ότι ο Κοτζιάς κατέστρεψε το σέρβερ του υπουργείου για να μην αποκαλυφθουν αυτά τα email. Όμως αυτός ο μάγκας ο βουλευτής κατάφερε να τα βρει. Παίρνω από την βουλή αυτά τα email και βλέπω ότι έχουν διακινηθεί από αμερικάνικο σέρβερ αρα πρόκειται για ιδιωτικές συνομιλίες. Συζητώ με φίλους μου που γνωρίζουν τεχνικά τα θέματα και μου λένε ότι είναι πολύ δύσκολο να παραβιάσεις τους αμερικάνικους σέρβερ. Μόνο δύο μπορούν να το κάνουν: χάκερ της ΕΥΠ ή ρώσικες – άντε και Κινέζικες – μυστικές υπηρεσίες. Αρα λοιπόν ή έχουμε παραχάραξη ή υποκλοπή από υπηρεσίες»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ