Πολιτικη & Οικονομια

Σημίτης: Δεν μνημονεύονται οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί

Ο πρώην πρωθυπουργός παρουσίασε το βιβλίο του Δημήτρη Παπούλια

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κώστας Σημίτης
Κώστας Σημίτης/ ©INTIMENEWS/ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

O πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρουσίασε το βιβλίο του Δημήτρη Παπούλια «Πώς συντελούνται οι μεταρρυθμίσεις;»

«Στην Ελλάδα συμβαίνει να μην μνημονεύονται οι μεταρρυθμίσεις που έχουν συντελεστεί. Είναι σαν η χώρα ηθελημένα να μένει χωρίς παρελθόν. Με αυτό τον τρόπο συμπληρώνεται μια γενική κατασυκοφάντηση των πολιτικών πράξεων του παρελθόντος αδιακρίτως, ανεβάζοντας τον λαϊκισμό και την πολιτική αντιπαράθεση στη χώρα μας σε επικίνδυνο επίπεδο».

Την επισήμανση αυτή έκανε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης παρουσιάζοντας το βιβλίο του Δημήτρη Παπούλια «Πώς συντελούνται οι μεταρρυθμίσεις;» (εκδ.Αλεξάνδρεια). Παρουσιάζοντας τον τρόπο που προωθούνται οι μεταρρυθμίσεις στη χώρα μας, ο κ.Σημίτης παρατήρησε πως όπως τονίζει ο συγγραφέας, υπάρχουν μεταρρυθμίσεις που πέτυχαν – εφόσον «υπάρχει γνώση, θέληση, μάχη για τη μεταρρύθμιση». Θετικά παραδείγματα μεταρρυθμίσεων είναι η είσοδος της χώρας στην ΟΝΕ, η αποτελεσματική οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων, τα μεγάλα έργα (το μετρό, η Εγνατία κ.α.), το σχέδιο Καλλικράτης, η Διαύγεια, τα ΚΕΠ.

 Ειδικότερα, σημείωσε ο ομιλητής, «ο Δημήτρης Παπούλιας αναφέρεται στην προώθηση των μεταρρυθμίσεων μιλώντας για “μια μάχη εκ του συστάδην” καθώς απαιτείται «ο μετασχηματισμός της εμπειρίας σε γνώση», ακολουθεί «ο καθορισμός του προβλήματος που πρέπει να επιλυθεί και η επιλογή των μέσων που προσφέρονται. Επιπροσθέτως, η επιτυχία μιας μεταρρύθμισης εξαρτάται πολύ από τον επιδιωκόμενο στόχο, το πολιτικό περιβάλλον και το περιεχόμενο του εκτελεστικού νόμου».

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024
Τα νούμερα της εβδομάδας | 9 - 15 Μαΐου 2024

126 πόντους έλαβε η Μαρίνα Σάττι στη Eurovision. Η πλέον αξιομνημόνευτη στιγμή της ήταν η αντίδρασή της στη συνέντευξη Τύπου. Κάποιοι θεώρησαν ότι έκανε απόπειρα πολιτικής δήλωσης με τα χασμουρητά της.

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.