- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ελλάδα-Σκόπια: Στις 15 Μαΐου οι συζητήσεις για τα εμπορικά σήματα
Σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών
Στις δεκαπέντε Μαΐου η έναρξη διαλόγου των φορέων από Ελλάδα και Βόρεια Μακεδονία για τα εμπορικά σήματα.
Στις δεκαπέντε Μαΐου, στην Αθήνα, έχει οριστεί η έναρξη του διαλόγου μεταξύ επιχειρηματικών κοινοτήτων από την Ελλάδα και της Βόρεια Μακεδονία, σύμφωνα με τις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών, για τις εμπορικές ονομασίες και για τα εμπορικά σήματα.
«Υλοποιείται η απόφαση του πρωθυπουργού, η οποία είχε ανακοινωθεί κατά την επίσκεψη του στα Σκόπια» δήλωσε από τη Θεσσαλονίκη ο γενικός γραμματέας του ΥΠΕΞ Ιωάννης Μπράχος.
Στις συναντήσεις, στις 15 και 16 Μαΐου, από ελληνικής πλευράς, θα συμμετάσχουν η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων, ο ΣΒΒΕ και ο ΣΕΒΕ, ώστε να ξεκινήσει ο επιχειρηματικός διάλογος με τους εκπροσώπους της επιχειρηματικής κοινότητας της γειτονικής χώρας. Τα αποτελέσματα αυτού του διαλόγου θα προσκομιστούν στην ομάδα των ειδικών -επίσης προβλέπεται από τη Συμφωνία των Πρεσπών - η οποία θα συμπαρίσταται τεχνικά και νομικά στο έργο τους.
«Τα δύο μέρη θέλουν να εκφράσουν την πολιτική τους βούληση για να επιλυθούν τα όποια προβλήματα σε σχέση με τις ονομασίες» είπε ο κ. Μπράχος. Διευκρίνισε, ότι - με βάση τη Συμφωνία των Πρεσπών - η συζήτηση δε γίνεται ανάμεσα στα δύο κράτη, αλλά μεταξύ των επιχειρηματικών κοινοτήτων τους, που ορίζουν και τα θέματα του διαλόγου και πρόσθεσε:
«Τα δύο κράτη προσπαθούν με καλές υπηρεσίες να ενισχύσουν με θετικό τρόπο αυτόν τον επιχειρηματικό διάλογο και να ενθαρρύνουν την ομάδα ειδικών για την εύρεση των όποιων απαιτούμενων λύσεων, εκεί που υπάρχουν προβλήματα».
Στην ομάδα ειδικών - η οποία θα ενημερώνεται για τα αποτελέσματα του επιχειρηματικού διαλόγου και θα παρέχει επιστημονική στήριξη - εκτός των εκπροσώπων των δύο χωρών, θα συμμετέχουν και θα καλούνται κατά περίπτωση αντιπρόσωποι από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για τα Σήματα και τις Επωνυμίες και από τον αντίστοιχο οργανισμό του ΟΗΕ. Επίσης, θα παρακολουθούν τη διαδικασία σε αυτήν την ομάδα ειδικών, οι δύο γενικοί γραμματείς των ΥΠΕΞ των δύο χωρών, ο Ιωάννης Μπράχος και ο ομόλογος του Βίκτορ Ντιμόφσκι, αλλά μόνο στο κομμάτι που αφορά την τήρηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Θα συμμετέχουμε, παρακολουθώντας την τήρηση τη Συμφωνίας των Πρεσπών και όχι παρεμβαίνοντας στη διαδικασία» διευκρίνισε ο κ. Μπράχος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Σύντομα 130 αστυνομικοί στην υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος», ανέφερε ο υπουργός
Την επέμβαση ανέλαβε επιτυχώς ο χειρουργός κ. Καπίρης
Στην Ισπανία βρίσκεται ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
«Η Μυρτώ διασωληνώθηκε από τους γιατρούς στο νοσοκομείο Κεφαλονιάς πριν πεθάνει», τόνισε ο υπουργός Υγείας
Η επιστολή προς τον ΓΓ του ΟΗΕ κατατέθηκε στις 31 Μαρτίου από την Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στον ΟΗΕ Α. Μπαλτά
«Η παραίτηση Λαζαρίδη είναι αποτέλεσμα της κοινωνικής κατακραυγής» σημειώνει η Κουμουνδούρου
«Η ομολογία του ότι εξαπάτησε το δημόσιο δεν ήταν για τον κ. Μητσοτάκη λόγος αποπομπής» σημειώνει η Χαριλάου Τρικούπη
Η δήλωση παραίτησης από τη θέση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης
«Είναι παράδοξο να έχει αποπέμψει τρεις υπουργούς οι οποίοι δηλώνουν αθώοι, αλλά να κρατά τον Λαζαρίδη»
Το νέο άρθρο του πρώην πρωθυπουργού που φαίνεται να επιβεβαιώνει ότι επισπεύδονται οι διαδικασίες
Τα νεότερα για την κατάσταση του υφυπουργού
«Το μόνο ερώτημα που έχω είναι το γιατί υπήρξε όλη αυτή η συμπεριφορά εκ μέρους της Εισαγγελέως» αναφέρει ο υπουργός Υγείας
«Είναι σαφές ότι ήταν παράτυπο» είπε η πρώην υπουργός για την υπόθεση του πτυχίου
«Μετά από 75 μάρτυρες, αν δεν προκύπτει κάτι, δεν υπάρχει υπόθεση»
Διευκρινίζει ότι η δικογραφία αφορά μήνυση υπαλλήλου
Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση μέσω ΦΕΚ
Η μόνη διαφορά που υπάρχει με το σήμερα είναι ότι πλέον στο ποτάμι της «τοξικότητας» προστίθενται τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
«Παραμένει διασωληνωμένος»
«Πρέπει κάποιοι που δολοφονούν χαρακτήρες να κοιταχτούν στον καθρέφτη - Θα κερδίσει τη μάχη ο Γιώργος Μυλωνάκης»
«Ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση, είναι λόγια του αέρα» επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.