Πολιτικη & Οικονομια

Τσίπρας: Χάνουμε στις δημοσκοπήσεις, κερδίζουμε στις κάλπες

Ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε τον Μητσοτάκη «το αδύνατο σημείο της Νέας Δημοκρατίας»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξης Τσίπρας
Αλέξης Τσίπρας/©INTIMENEWS/ΜΑΚΗΣ ΚΑΡΤΣΩΝΑΚΗΣ

Με προσωπικές βολές κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη η ομιλία Τσίπρα στα Χανιά.

Νέα πυρά κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στα Χανιά το βράδυ της Παρασκευής, εκφράζοντας παράλληλα τη βεβαιότητά του ότι η νεολαία θα κάνει τη μεγάλη «έκπληξη» στις 26 Μαΐου, ενισχύοντας το κυβερνών κόμμα. Με προσωπικές βολές κατά του προέδρου της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο πρωθυπουργός επέλεξε να ενισχύσει το κλίμα ακραίας πόλωσης εν όψει των ευρωεκλογών, ασκώντας δριμεία κριτική στο πρόγραμμα Μητσοτάκη και εκφράζοντας για μια ακόμη φορά τη δυσφορία του που ο πρόεδρος της ΝΔ δεν δέχεται να συμμετάσχει σε debate.

«Εμείς, οι Έλληνες αποδείξαμε αυτά τα τέσσερα χρόνια στην πράξη το όραμα μας για μια άλλη Ευρώπη» ανέφερε ο πρωθυπουργός, προσθέτοντας: «Έχουμε απέναντι μας αυτούς που υβρίζουν και συκοφαντούν τους λαούς που αγωνίζονται για το δίκιο τους, όπως ο κ. Βέμπερ». Ο κ. Τσίπρας έκανε αναφορά και στις εκλογές στην Ισπανία, εκφράζοντας την εκτίμηση πως «ο Νότος πρωτοπορεί και οι δυνάμεις της αλληλεγγύης και της δημοκρατίας είναι ακόμα εδώ και μπορούν να κερδίζουν εκλογικές αναμετρήσεις». Σύμφωνα με τον ίδιο, «τον πρώτο λόγο για το μέλλον του τόπου και της Ευρώπης πρέπει και θα τον έχουν οι νέοι άνθρωποι». Όπως είπε, οι νέοι θα κάνουν τη μεγάλη «έκπληξη» στις 26 Μαΐου, γιατί «έχουμε μάθει να χάνουμε στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουμε στις κάλπες και θα επαληθευτεί για άλλη μια φορά».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, τονίζοντας ότι «υπόσχεται να σαρώσει τα κοινωνικά επιδόματα και του ξέφυγε ότι θέλει να καταργήσει και το δώρο των Χριστουγέννων στον ιδιωτικό τομέα». Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πολιτικός του αντίπαλος «τα λέει αυτά γιατί τα πιστεύει, γιατί ο ίδιος δεν μπορεί να φανταστεί τι σημαίνει Δώρο Χριστουγέννων ή ένα επίδομα που θεωρεί πενιχρό».

«Δεν μπορεί να φανταστεί ο γόνος που μεγάλωσε και έζησε στα μεγάλα σαλόνια και που διαχειρίζεται τα εκατομμύρια των offshores οικογενειακών επιχειρήσεων τι σημαίνει για κάποιον να παίρνει 150 ευρώ τον μήνα επίδομα για το νοίκι του. Αυτό το 150άρι το θεωρεί ανώφελο και το χαρακτηρίζει πριμοδότηση της φτώχειας» τόνισε και πρόσθεσε: «Λες και υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν από επιλογή να είναι φτωχοί και με το επίδομα τους καλομαθαίνουμε να συνεχίσουν να είναι».

Τον κατηγόρησε, μάλιστα, ότι πιστεύει βαθιά «ως ακραία νεοφιλελεύθερος ότι η στήριξη των ευάλωτων, των αδυνάμων είναι όχι απλά περιττό έξοδο, αλλά ηθικά λάθος» και πως «επειδή περισσεύει η υποκρισία, την ίδια στιγμή που υποστηρίζει ένα ακραίο αντικοινωνικό πρόγραμμα, εμφανίζεται και ως ο τιμητής των δικαιωμάτων των ΑΜΕΑ». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο κ. Μητσοτάκης «έχει ένα πρόγραμμα τόσο κοινωνικά αποκρουστικό όσο και αυτό του ΔΝΤ. Αυτός είναι και ο λόγος που προσπαθεί με κάθε τρόπο να το κρατήσει σχετικά μακριά από τα φώτα της προβολής και που αποφεύγει όπως ο διάολος το λιβάνι μια εφ όλης της ύλης τηλεοπτική αναμέτρηση».

Ο κ. Τσίπρας είπε ακόμη ότι «ουδείς σε αυτόν τον τόπο κατάφερε να δοξαστεί κρυπτόμενος και όσο και αν προσπαθήσει το πικρό ποτήρι δε θα το αποφύγει», συμπληρώνοντας: «Δεν είναι υπερβολή να πω ότι ακόμα και ο κόσμος της ΝΔ καταλαβαίνει ότι έχει έναν αρχηγό που αποτελεί το αδύνατο σημείο της παράταξής στην προσπάθεια επιστροφής στην εξουσία».

«Όσο κι αν έχουν τους μιντιάρχες να τους καλύπτουν, τους κουμπάρους και τους παρακούμπαρους της διαπλοκής, το πεπρωμένο φυγείν αδύνατον» σημείωσε.

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ