Πολιτικη & Οικονομια

Κυβερνητικές πηγές κατά Μητσοτάκη για το αφορολόγητο

«Δεν πήρε το μάθημά του, κρούει ανοικτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με τις συντάξεις»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μέγαρο Μαξίμου
Μέγαρο Μαξίμου/©INTIMENEWS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Πεδίο αντιπαράθεσης το αφορολόγητο μεταξύ κυβέρνησης και Νέας Δημοκρατίας.

«Ο κ. Μητσοτάκης κρούει ανοιχτές θύρες για το αφορολόγητο, όπως είχε κάνει και με την περικοπή στις συντάξεις. Όλοι θυμούνται ότι είχε καταθέσει αντίστοιχη τροπολογία το καλοκαίρι του 2018, αφού πρώτα είχε ενσωματώσει την περικοπή στο πρόγραμμα της ΝΔ. Φαίνεται δεν πήρε το μάθημά του» αναφέρουν σε σχόλιό τους κυβερνητικές πηγές.

Και προσθέτουν: «Του υπενθυμίζουμε λοιπόν ότι o πρωθυπουργός από τις 15 Απριλίου έχει δεσμευθεί για ακόμη μία φορά ότι όσο είναι κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο δε θα μειωθεί το αφορολόγητο, αλλά θα ληφθούν και άμεσα νέα μέτρα φορολογικής ελάφρυνσης και κοινωνικής ενίσχυσης».

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν: «Δύο εβδομάδες μετά, ο κ. Μητσοτάκης έσπευσε άρον-άρον να προαναγγείλει τροπολογία για την κατάργηση του μέτρου. Μπορεί να έχει μία χρονοκαθυστέρηση, αλλά ακόμη και έτσι καλωσορίζουμε τη μεταστροφή του προέδρου της ΝΔ».

Και καταλήγουν: «Ο κ Μητσοτάκης θα περιμένει και όλα θα γίνουν στην ώρα τους και θα τα ψηφίζει ένα-ένα».

Η βόλτα Μητσοτάκη στην αγορά του Χαλανδρίου και η ατάκα για το αφορολόγητο

Είχε προηγηθεί η βόλτα του Κυριάκου Μητσοτάκη στα εμπορικά καταστήματα του Χαλανδρίου, με τον πρόεδρο της ΝΔ να επαναφέρει την πρότασή του για τη μη μείωση του αφορολόγητου. Όπως είπε, αν ισχύσει η μείωση του αφορολόγητου «ένας συνταξιούχος με σύνταξη 750 ευρώ, ο οποίος σήμερα δεν πληρώνει καθόλου φόρο, από 1/1/2020 θα πληρώσει 442 ευρώ ετησίως φόρο».

«Χθες, κατέθεσα δημόσια πρόσκληση-πρόκληση στον κ. Τσίπρα να υποστηρίξει την τροπολογία μας για την κατάργηση της μείωσης του αφορολόγητου, το οποίο θα αρχίσει να ισχύει από 1/1/2020. Ελπίζω, όταν ο κ. Τσίπρας τελειώσει επιτέλους τις διακοπές του με τον κ. Πολάκη, να δεήσει να απαντήσει στην πρόσκλησή μου» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/©Γραφείο Τύπου ΝΔ

Πολίτες που συνομίλησαν με τον πρόεδρο της ΝΔ, έδωσαν έμφαση στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας τόσο των επιχειρήσεων όσο και του ΦΠΑ. Όπως έιπαν, υπό τις υπάρχουσες συνθήκες, ακόμη και υγιείς εμπορικές επιχειρήσεις δυσκολεύονται να τα βγάλουν πέρα.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ