- CITY GUIDE
- PODCAST
-
13°
Γεωργούλης: Στον ΣΥΡΙΖΑ βρήκα χώρο να υποστηρίξω τον πολιτισμό
Δήλωσε ότι θεώρησε υποχρέωσή του να αποδεχθεί την πρόταση
Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 παραχώρησε ο ηθοποιός και υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Γεωργούλης.
Τον χώρο να υποστηρίξει τον πολιτισμό βρήκε στον ΣΥΡΙΖΑ, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής και ηθοποιός, Αλέξης Γεωργούλης, όπως είπε στην ΕΡΤ 1, δηλώνοντας ότι απεδέχθη την πρόταση που του έγινε γιατί θεώρησε υποχρέωσή του να το κάνει.
Ωστόσο, όπως είπε, λόγω της ενασχόλησής του με τα κοινά στη Λάρισα, βρισκόταν σε συζητήσεις και με τη ΝΔ για τη συμμετοχή του στις ευρωεκλογές, χωρίς όμως να έχουν γίνει επίσημες προτάσεις από τα δύο κόμματα.
«Αυτή η εποχή είναι η καλύτερη για να μιλήσουμε για τον πολιτισμό μας, για την Ελλάδα και πώς μπορεί να παίξει σημαντικό ρόλο στην Ευρώπη», είπε ο κ. Γεωργούλης, αναφερόμενος στη συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι ήταν υποχρέωση να υποστηρίξει όσα έχουν ήδη αρχίσει να γίνονται.
Συγκεκριμένα, εξήρε τη δουλειά που έχει γίνει στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, αναφερόμενος στην εταιρεία που διαχειρίζεται την επιστροφή φόρων από παραγωγές οπτικοακουστικού υλικού που γυρίζονται στην Ελλάδα. Όπως είπε, αυτό που γίνεται τώρα «είναι απίστευτο» προσθέτοντας ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια καμία κυβέρνηση δεν είχε ασχοληθεί μ' αυτό, το οποίο αποτελεί «ένα πολύ καλό εργαλείο» για να προχωρήσει η Ελλάδα με ιδιαίτερη εξωστρέφεια στα πολιτιστικά.
Ερωτηθείς κατά πόσο τον αγγίζει το μήνυμα του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ενάντια στον φασισμό και την Ακροδεξιά, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής σημείωσε ότι δεν θα «πατούσε» πάνω στο πεδίο του πολιτισμού αν δεν τον άγγιζε, συμπληρώνοντας πως «αν ο πολιτισμός δεν αφήνει τον πλουραλισμό, δεν υποστηρίζει τη διαφορετικότητα ή τη μοναδικότητα που έχει ο κάθε άνθρωπος, δεν είναι πολιτισμός».
Αναφορικά με πρόσφατη δήλωσή του ότι δεν θα γίνει πολιτικός, ο κ. Γεωργούλης είπε ότι η λέξη πολιτικός έχει πολλές ερμηνείες και ο ίδιος δεν θέλει να φθάσει σε επίπεδο επαγγελματία πολιτικού.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.