- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Παπανάτσιου: Οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους θεσμούς
Μειώσεις σε ΦΠΑ και χαμηλό συντελεστή φορολογίας εισοδήματος στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου
Οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία θα κατατεθούν στη Βουλή μετά το Πάσχα.
Ελαφρύνσεις μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται η μείωση του ΦΠΑ και του κατώτατου φορολογικού συντελεστή βρίσκονται στο τραπέζι του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης, όπως ανέφερε σε σημερινή της συνέντευξη στην ΕΡΤ η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου
«Η οικονομία πηγαίνει καλά, κάναμε αίτηση στον ESM για την αποπληρωμή μέρους των δανείων του ΔΝΤ και το καλό κλίμα μας επιτρέπει να δώσουμε στους πολίτες αυτό που τους αναλογεί» ανέφερε η υφυπουργός για να προσθέσει ότι «δεν είμαστε πλέον σε πρόγραμμα για να περιμένουμε το τέλος του χρόνου, όπως κάναμε το προηγούμενο διάστημα για να δώσουμε αυτό που θα απομείνει εκεί που θέλουμε.
Η υφυπουργός εξήγησε ότι στο τραπέζι βρίσκονται διάφορες προτάσεις οι οποίοι κοστολογούνται και ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα. Μεταξύ αυτών, όπως είπε είναι η μείωση του ΦΠΑ, ενώ έχει συζητηθεί και μείωση του κατώτερου φορολογικού συντελεστή. Σε ερώτηση σχετική με τον ΦΠΑ στην εστίαση διευκρίνισε ότι το θέμα είναι ευρύτερο επαναλαμβάνοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν μετά το Πάσχα.
Σε ότι αφορά τη μεσαία τάξη, η κα Παπανάτσιου επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει κινήσεις για την ελάφρυνσή της αναφέροντας χαρακτηριστικά τη μείωση του συντελεστή από το 26% στο 22% για τους επαγγελματίες και τη μείωση των εισφορών.
«Η δικιά μας πολιτική είναι για τους πολλούς, είναι για τους περισσότερους. Δεν είναι για τους λίγους. Μας ενδιαφέρουν και οι επιχειρήσεις και δίνουμε φορολογικά κίνητρα που μπορούν να χρησιμοποιήσουν» τόνισε η υπουργός.
Μετά το Πάσχα θα κατατεθούν στη Βουλή, όπως είπε η υφυπουργός, και οι ρυθμίσεις για τις 120 δόσεις στην εφορία και τα ταμεία. Σε ερώτηση σχετική με τη θέση των Θεσμών για το θέμα αυτό εξήγησε ότι οι 120 δόσεις δεν είναι θέμα συζήτησης με τους Θεσμούς και ότι η κυβέρνηση έχει τη δική της πολιτική την οποία και θα εφαρμόσει.
Αναφορικά με τη ρύθμιση της εφορίας είπε ότι για τα χαμηλά εισοδήματα θα είναι πιο ευνοϊκοί οι όροι. Στα υψηλότερα εισοδήματα ο αριθμός των δόσεων θα καθορίζεται ανάλογα με το εισόδημα και το ύψος της οφειλής. Η ρύθμιση θα αφορά όλα τα φυσικά πρόσωπα. Δηλαδή μισθωτούς, συνταξιούχους, επαγγελματίες, ανέργους. Όπως δήλωσε η κα Παπανάτσιου, το μίνιμουμ των δόσεων θα είναι 18 και το μάξιμουμ 120.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.