- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Βαριές καταγγελίες Καμμένου για Κοτζιά και τον πρέσβη στο Λονδίνο
Για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας
Βαριές καταγγελίες από τον Π. Καμμένο για τον N. Κοτζιά και τον Έλληνα πρέσβη στο Λονδίνο για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας
Βαρύτατες καταγγελίες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος σε βάρος του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά κι Ελλήνων διπλωματών για το θέμα των συμβάσεων με εταιρείες για την έκδοση βίζας με αφορμή την επερώτηση που κατέθεσε κατά του πρώην υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Κοτζιά και αφορά στον διαγωνισμό «ανάδειξης παρόχων υπηρεσιών υποστήριξης των προξενικών γραφείων διπλωματικών αρχών.
Ο Πάνος Καμμένος μίλησε για «υπάλληλους που δεν ενήργησαν ως Έλληνες διπλωμάτες» και κατήγγειλε πως «με εντολή Κοτζιά καταστράφηκαν έγγραφα και εξαφανίστηκαν από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές» στο υπουργείο Εξωτερικών.
Ωστόσο, όπως είπε ο κ. Καμμένος, τα αρχεία «ανακτήθηκαν και θα κατατεθούν στη Βουλή». Ο τρόπος που τα ανέκτησε, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι μέσω της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας μεταξύ αυτού που θα οριζόταν πρόεδρος της επιτροπής, νυν πρέσβης της Ελλάδας στο Λονδίνο, και με τον πρόεδρο της εταιρείας που συμμετείχε στον διαγωνισμό.
Ο κ. Καμμένος διάβασε λεπτομερώς τα επίμαχα μηνύματα ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, καταγγέλλοντας ότι «ο υποψήφιος για τον διαγωνισμό υποδεικνύει στον πρόεδρο της επιτροπής τι θα κάνει» και ότι όλα έγιναν «εν γνώση του τότε υπουργού» κ. Νίκου Κοτζιά. «(σ.σ. Η αλληλογραφία αποδεικνύει ότι) ο Κοτζιάς συντονίζει το σύνολο των ενεργειών μεταξύ του υποψηφίου για προέδρου της επιτροπής και του υποψηφίου πελάτη εταιρείας», αναφέρει χαρακτηριστικά ανεβάζοντας τους τόνους.
«Καταθέτω στη βουλή τα e-mail που ανακτήθηκαν από υπολογιστή του υπουργείου Εξωτερικών που δείχνουν ότι πριν την προκήρυξη του διαγωνισμού υπάρχει αλληλογραφία μεταξύ εκείνου που θα οριστεί πρόεδρος της επιτροπής, Καραμήτσου-Τζιρά, με τον κ. Πλατή, πρόεδρο της εταιρείας που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Καμμένος.
Τότε, λόγω χρόνου ο προεδρεύων στη Βουλή Γιώργος Βαρεμένος ζήτησε από τον κ. Καμμένο να ολοκληρώσει την ομιλία του, ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. αντέδρασε έντονα, λέγοντας: «Σήμερα αν στηρίξετε τον Κοτζιά, θα πέσει η κυβέρνηση».
Κατρούγκαλος: Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο
Απαντώντας στον Πάνο Καμμένο, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, τόνισε ότι είναι δεδομένη η στάση της κυβέρνησης σε ζητήματα νομιμότητας και σκανδάλων καθώς εξελέγη με την εντολή να αντιμετωπίσει φαινόμενα διαπλοκής. Είπε πως κάθε υπόθεση σκανδάλων αποστέλλεται στη δικαιοσύνη και θα εξετάσει και αυτή την υπόθεση.
«Θέλουμε πάντα το μαχαίρι ελέγχου της νομιμότητας να φτάνει στο κόκκαλο», είπε ο κ. Κατρούγκαλος. «Τα νέα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μου θα αξιολογηθούν όπως πρέπει. Θα ήταν ανεύθυνο να τοποθετηθώ, δεν τα έχω καν δει», έσπευσε να επισημάνει. Ειδικότερα για την εργολαβία, τόνισε ότι έγινε εξονυχιστικός έλεγχος και μάλιστα με δική του προσωπική ευθύνη ως νομικού «και δεν βρέθηκε τίποτα μεμπτό».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η αντιπαράθεση με φόντο τα επεισόδια
Η ομιλία του στα εγκαίνια της διεθνούς ναυτιλιακής έκθεσης
Τρίτη η Καρυστιανού, τέταρτο το ΠΑΣΟΚ
Η αναφορά θεωρείται ότι περιέχει σαφείς πολιτικές αιχμές για τον Αλέξη Τσίπρα
Το κόμμα που ο ίδιος δημιούργησε πριν δυο χρόνια
48ωρο «λουκέτο» σε επιχειρήσεις σε Παλαιό Φάληρο, Άλιμο και Γλυφάδα
«Αγαπάμε το ΠΑΣΟΚ; Ας το αποδείξουμε»
Καταβολή επικουρικών συντάξεων σε δύο κύματα
Στη δημοσιότητα οι «300+1» υπογραφές που κατατέθηκαν μαζί με την Ιδρυτική Διακήρυξη
Νέα παρέμβαση μετά τις αντιδράσεις για τα περί συνεργασίας με την ΕΛΑΣ
«Η ΕΛΑΣ μάζεψε ό,τι ρετάλι υπάρχει από τον ΣΥΡΙΖΑ»
Αιχμηρή απάντηση στις δηλώσεις του δημάρχου Αθηναίων που άνοιξε θέμα συνεργασίας με τον Αλέξη Τσίπρα
Τι ισχύει για τις λαϊκές αγορές
Σφοδρή κριτική του άλλοτε στενού του συνεργάτη
Μετά τις αναφορές του πρώην επικεφαλής της ΑΔΑΕ για τη δημοσιογραφία
Έφερε ως παράδειγμα τον δεύτερο γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Αθηναίων
Να προστατευθούν τα δικαιώματα και οι περιουσίες της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας
Παρέμβαση του πρώην προέδρου της ΑΔΑΕ κατά του δημοσιεύματος - Απάντηση του εκδότη σε υψηλούς τόνους
Το ακραίο τοξικό κλίμα που επικρατεί στον δημόσιο λόγο, αποτελεί βασικό παράγοντα της απογοήτευσης και της αποστροφής του εκλογικού σώματος από την κάλπη
Η εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Τα μέτρα για ακρίβεια, ενέργεια και μεταρρυθμίσεις
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.