- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μακεδονία: Αποδοκίμασαν Αρβανίτη - Νικολαΐδη στην Εορδαία (video)
Πολίτες φώναξαν πολίτες «αλήτες προδότες αριστεροί» και «η Μακεδονία είναι ελληνική»
Έντονες αποδοκιμασίες σε υποψήφιους του ΣΥΡΙΖΑ σε Εορδαία και Γιαννιτσά - Τι απάντησαν Αρβανίτης και Νικολαΐδης
Αποδέκτες νέων -έντονων- αποδοκιμασιών με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών έγιναν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Αρβανίτης και Αλέξανδρος Νικολαΐδης, στην Εορδαία Πτολεμαΐδας, οι οποίοι το περασμένο Σάββατο αποδοκιμάστηκαν και από πολίτες στην Κατερίνη.
Στην Εορδαία οι δύο υποψήφιοι ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αποδοκιμάστηκαν κατά την είσοδο και την έξοδό τους από το δημαρχείο από πολίτες που φώναξαν «αλήτες προδότες αριστεροί» και «η Μακεδονία είναι ελληνική».
Οι κ.κ. Αρβανίτης και Νικολαΐδης ήταν βασικοί ομιλητές σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ «Ευρώπη της Αλληλεγγύης», ωστόσο όπως αναφέρει το kozan.gr, από νωρίς βρισκόταν σε εξέλιξη παράσταση διαμαρτυρίας, από μέλη της διαδικτυακής ομάδας «Πτολεμαίοι Μακεδόνες».
Σύμφωνα με το e-ptolemeos.gr ο Κώστας Αρβανίτης όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφους τι απαντά στους συγκεντρωμένους που φώναζαν «προδότες» είπε: «Ζήτω η δημοκρατία, κάτω ο φασισμός. Νεοναζί δεν είναι; Που ήρθαν από την Κατερίνη; Δεν τους είδατε; Εσείς τι θα τους απαντούσατε;».
Από την πλευρά του ο Αλέξανδρος Νικολαΐδης σχολίασε ότι οι αποδοκιμασίες «είναι το αποτέλεσμα της μόδας που έχει γίνει η ακροδεξιά στην Ευρώπη» και συνέχισε λέγοντας «βγήκαν από τις τρύπες τους. Τους ρίξαμε πίσω στις τρύπες τους και αυτοί ξαναβγήκανε». Παράλληλα άσκησε κριτική και στη Νέα Δημοκρατία λέγοντας πως «με τις πολιτικές της δίνει χώρο σε όλους αυτούς να βγουν από τις τρύπες τους».
Αποδοκίμασαν τον Χρήστο Γιαννούλη στα Γιαννιτσά
Υπενθυμίζεται ότι δέκτης αποδοκιμασιών από πολίτες στα Γιαννιτσά έγινε και ο υποψήφιος Περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντρική Μακεδονία Χρήστος Γιαννούλης.
Ο κ. Γιαννούλης επισκέφθηκε την πόλη και θέλησε να χαιρετήσει κόσμο σε μαγαζιά και δρόμους.
Πολλοί αντέδρασαν στην παρουσία του λόγω της συμφωνίας των Πρεσπών. «Τώρα ήρθες στην Νότια Μακεδονία;» είπε ένας χαρακτηριστικά. Κάποιοι φώναζαν «προδότη» μόλις τον αντίκρισαν, ενώ κάποιοι άλλοι του είπαν ότι είναι ανεπιθύμητος στην πόλη.
Ο Χρ. Γιαννούλης επιχείρησε με ήπιο τρόπο να «σπάσει» τον πάγο και να προσεγγίσει τους πολίτες «Μη με ακουμπάς, θα με λερώσεις κιόλας» του απάντησε εκείνος και του φώναζε: «Να πάτε στα Σκόπια, στα Σκόπια, προδότες, κοπριές!»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.