Πολιτικη & Οικονομια

Λαγκάρντ: Μιλήσαμε για οικονομία και σινεμά με τον Ευκλείδη

Μια έμμεση αναφορά στα γυρίσματα της ταινίας του Κώστα Γαβρά;

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κριστίν Λαγκάρντ
Κριστίν Λαγκάρντ / © EPA/SHAWN THEW

«Έχουμε οικεία σχέση με τον Ευκλείδη», είπε η διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ και αποκάλυψε ότι μίλησαν για το ελληνικό σινεμά

Η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, δήλωσε γελώντας στη συνέντευξη Τύπου μετά το τέλος της εαρινής συνόδου του Ταμείου στην Ουάσινγκτον ότι μίλησε με τον υπουργό Οικονομικών της Ελλάδος για την οικονομία και την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία.

«Πρώτα από όλα έχουμε πολύ καλή και οικεία σχέση με τον Ευκλείδη. Τον ρώτησα πώς τα πάει κατά την άποψή του η ελληνική οικονομία, πώς αποδίδουν οι δημοσιονομικές πολιτικές και για τα πρωτογενή πλεονάσματα», είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, όταν ρωτήθηκε από τον Μιχάλη Ιγνατίου και συμπλήρωσε «είχαμε μία ωραία συζήτηση για την ελληνική κινηματογραφική βιομηχανία».

Δεν αποκλείεται η επικεφαλής του ΔΝΤ να αναφέρεται στην έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας του Κώστα Γαβρά που βασίζεται στο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη, για τη διαπραγμάτευση το πρώτο εξάμηνο του 2015.

Στο 23ο λεπτό του βίντεο η αναφορά της κ. Λαγκάρντ για το διάλογο που είχε με τον κ. Τσακαλώτο στο περιθώριο της Συνόδου: 

IMFC Press Conference

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ