- CITY GUIDE
- PODCAST
-
10°
Συνάντηση Τσίπρα με Έντι Ράμα
Στις εργασίες της 8ης Συνόδου Κορυφής «Πρωτοβουλία 16+1»
Στο Ντουμπρόβνικ μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας προκειμένου να παραστεί στις εργασίες της 8ης Συνόδου Κορυφής Κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, γνωστής και ως «Πρωτοβουλία 16+1».
Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), ενώ στη συνέχεια, στις 11 θα συμμετάσχει στη συνάντηση της Ολομέλειας της «Πρωτοβουλίας 16+1».
Στις 12.30 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.
Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, η ένταξη της Ελλάδας, ως πλήρες μέλος στην εν λόγω πρωτοβουλία, θα προσδώσει προστιθέμενη αξία στην ελληνική οικονομία, ενισχύοντάς την ως περιφερειακό κόμβο, ενώ θα συμβάλλει σημαντικά και σε διπλωματικό επίπεδο, στην ενίσχυση των σχέσεών μας με την Κίνα.
Το εγχείρημα, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, αποτελεί παράλληλη - και ενίοτε συμπληρωματική - δράση του στρατηγικού σχεδίου της Κίνας για την Πρωτοβουλία μιας Ζώνης και ενός Δρόμου (BeltandRoadInitiative, BRI,πρώην OBOR) που θα συνδέει την Κίνα με μεγάλο αριθμό χωρών της Ασίας, της Ευρώπης και της Αφρικής. Ο πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ανωτέρω πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 27/4 στο Πεκίνο, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους.
Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, η ένταξή της Ελλάδας στην Πρωτοβουλία αυτή κατέστη δυνατή μόνον κατόπιν της υπογραφής της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επίλυση του ονοματολογικού, δεδομένου ότι μέχρι πρότινος ήταν αδύνατο να συμμετέχουμε ως πλήρες μέλη, εφόσον η Βόρειος Μακεδονία συμμετείχε με το τότε συνταγματικό της όνομα.
Παράλληλα, ο υπουργός Εξωτερικών κ. Κατρούγκαλος θα συμμετέχει στη Διάσκεψη της Διαδικασίας του Βερολίνου, που πραγματοποιείται την ίδια ημέρα στη Βαρσοβία και στην οποία η Ελλάδα επίσης έγινε μέλος, μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
«Η στήριξη της κοινωνίας δεν σταματά σε αυτά τα οποία έχουμε εξαγγείλει», τόνισε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός
Η επίκληση της ουκρανικής επιχείρησης στο Κουρσκ
Ο βουλευτής Χανιών αμφισβητεί το μοντέλο της συλλογικής ηγεσίας
Στο πλαίσιο της παρουσίας του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής
Τι προβλέπει η προτεινόμενη ρύθμιση
Αφήνει αιχμές για συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ - ΝΔ
Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αποχαιρετά τον «Καπετάνιο» του Παναθηναϊκού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.