- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ξεπαπαδέα: Ευτελείς πολιτικές σκοπιμότητες
«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της γγ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς»
«Δεν άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατείχα την ιδιότητα της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς», αναφέρει σε νέα δήλωσή της η γενική γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς Αναστασία Ξεπαπαδέα, με αφορμή δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», που αναφέρει ότι η ίδια αντιδικούσε με το ελληνικό δημόσιο, ενώ κατείχε τη συγκεκριμένη θέση.
Όπως σημειώνει η κ. Ξεπαπαδέα, η συγκεκριμένη δίκη έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων της ως γενικής γραμματέως. Ακόμη, στη δήλωσή της, τονίζει πως ουδέποτε υπήρξε συνεργάτης ή εκπρόσωπος της δικηγορικής εταιρείας Αρτεμίου.
Αναλυτικά, η δήλωση της γενικής γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς για το δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος», έχει ως εξής:
«Ουδέποτε άσκησα το δικηγορικό λειτούργημα, ενόσω κατέχω την ιδιότητα της Γενικής Γραμματέως για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς. Η δίκη στην οποία αναφέρεται το «Πρώτο Θέμα» έλαβε χώρα σε χρόνο προγενέστερο της ανάληψης των καθηκόντων μου ως Γενικής Γραμματέως. Η σχέση εργασίας που είχα τότε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ως ειδική συνεργάτης, δεν συνιστά ασυμβίβαστο με την άσκηση των δικηγορικών μου καθηκόντων (δεν τελούσα σε αναστολή άσκησης της δικηγορίας).
Η συμμετοχή μου ως δικηγόρου στην εν λόγω δίκη έλαβε χώρα, καθώς ανέλαβα την εκπροσώπηση της Κυπριακής Εταιρείας περιορισμένης ευθύνης με την επωνυμία «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD», η οποία εμπορεύεται ιατρικά μηχανήματα. Κατά την 20ετη σταδιοδρομία μου εξειδικεύομαι στο αστικό και στο εμπορικό δίκαιο και έχω εκπροσωπήσει εταιρείες με το αυτό αντικείμενο δραστηριότητας με έδρα στην Ελλάδα ή στην αλλοδαπή. Η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» είχε εκτελεστή δικαστική απόφαση σε βάρος ελληνικής εταιρείας - πελάτη της, με το ίδιο αντικείμενο εμπορίας και μου ανατέθηκε από την ίδια την εταιρεία η εκτέλεση στην Ελλάδα της απόφασης του Κυπριακού δικαστηρίου. Σημειωτέον ότι η εν λόγω Κυπριακή Εταιρεία «HI-MED SOLUTIONS CYPRUS LTD» υφίσταται από το έτος 1998, έχει αναπτύξει πολυετή εμπορική δραστηριότητα με μεγάλο κύκλο εργασιών τα προηγούμενα έτη και δεν είναι offshore. Επίσης ουδέποτε ήμουν συνεργάτης ή εκπρόσωπος στην Ελλάδα, όπως ψευδώς αναφέρεται, της δικηγορικής εταιρείας του κ. Αρτεμίου και μάλιστα "επί σειρά ετών".
Αναφορικά με την ουσία της υπόθεσης, η «HI-MED SOLUTIONS (CYPRUS) LTD» στο πλαίσιο της αναγκαστικής εκτέλεσης κατάσχεσε εις χείρας του Ελληνικού Δημοσίου, ως τρίτου, απαίτηση, που είχε η οφειλέτιδά της εταιρεία έναντι του Ελληνικού Δημοσίου. Το ίδιο το Ελληνικό Δημόσιο επίσημα δήλωσε και συνομολόγησε την ύπαρξη απαίτησης σε βάρος του και άσκησε ανακοπή, η οποία έγινε δεκτή για δικονομικούς λόγους και έως σήμερα το Δημόσιο δεν έχει καταβάλει οποιοδήποτε ποσό στην εταιρεία την οποία εκπροσώπησα.
Είναι πρόδηλο ότι η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» διαστρέβλωσε τα παραπάνω, προκειμένου να παραπληροφορήσει το αναγνωστικό κοινό και να δημιουργήσει συνειρμούς και συσχετισμούς, οι οποίοι δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα προς ικανοποίηση ευτελών πολιτικών σκοπιμοτήτων, οι οποίες ήδη κατέστησαν προφανείς με τις ανακοινώσεις της Ν.Δ. και του ΚΙΝΑΛ».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Πρόταση για κοινό όριο ηλικίας και ευρωπαϊκή επαλήθευση και νέο πλαίσιο από το 2027
Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας για την άνοδο του Σουμάχερ
Ο δείκτης νομοθέτησης δείχνει βελτίωση, ωστόσο παραμένουν παθογένειες στις τροπολογίες
«Δείτε το και βγάλτε τα συμπεράσματά σας», γράφει ο υπουργός Υγείας
Η ΝΔ απαντά στον διχασμό - Με έργο, θεσμικότητα και αιχμές για το πολιτικό κλίμα
Συνεδρίαση τέλη Απριλίου εν μέσω πιέσεων – Ο Δ. Μαρκόπουλος αντικαθιστά τον Μ. Λαζαρίδη
Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της ΝΔ στην Επιτροπή Αλιείας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου
«Πραγματικά γελάω, γελάω μαζί σας με την απόλυτη ειρωνεία»
Η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας συνέδεσε την κριτική της με το ζήτημα του κράτους δικαίου
Συνεχίζουν να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη οι οδηγοί
Τι ανέφερε το νέο ιατρικό ανακοινωθέν
Απέρριψε σενάρια για αποχώρηση από την ευρωπαϊκή εισαγγελία και ανέβασε τους τόνους για τις εκλογές
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό για υποκλοπές, Δικαιοσύνη και πολιτικές ευθύνες
Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή με αναφορές σε ΟΠΕΚΕΠΕ, Τέμπη και πολιτική πόλωση
Κατατέθηκε στη Βουλή σχέδιο νόμου για την εύρυθμη λειτουργία των αγορών
«Να παραιτηθεί ο αδύναμος, διαπλεκόμενος πρωθυπουργός»
Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναμένεται να συναντηθεί με αξιωματούχους της KFOR
«Κλείδωσε» το άνοιγμα της πλατφόρμας
Για παραβίαση του Συντάγματος κάνει λόγο ο υπουργός Υγείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.