- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Έρευνα Ευρωκοινοβουλίου: Αυξάνει τo ποσοστό της η ΝΔ
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα φαίνεται ότι αυξάνει τις έδρες του
Η κεντροδεξιά αναμένεται να παραμείνει η μεγαλύτερη ομάδα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά τις εκλογές του Μαΐου, σύμφωνα με έρευνα του Ευρωκοινοβουλίου που βασίζεται σε εθνικές δημοσκοπήσεις, και δόθηκε στη δημοσιότητα σήμερα Παρασκευή.
Το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, στο οποίο περιλαμβάνεται και το κόμμα της Γερμανίδας καγκελαρίου Μέρκελ, φαίνεται ότι αυξάνει τις έδρες του, σε σχέση με την προηγούμενη δημοσκόπηση, εξασφαλίζοντας 188 θέσεις, σχεδόν το 27% των 705 συνολικά θέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.
Σύμφωνα με τις προβλέψεις του Ευρωκοινοβουλίου, στην Ελλάδα, η ΝΔ φαίνεται ότι κερδίζει μία παραπάνω έδρα σε σχέση με τη δημοσκόπηση του Φεβρουαρίου, και να φτάνει στις εννιά, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να παραμένει στις έξι έδρες.
Οι Σοσιαλιστές, η δεύτερη μεγαλύτερη ομάδα στην Ευρώπη, φαίνεται να αυξάνουν τα ποσοστά τους, κατακτώντας το 20%, σε σχέση με το 19% της προηγούμενης δημοσκόπησης. Ωστόσο φαίνεται να σημειώνουν πτώση σε σχέση με το σημερινό ποσοστό τους που είναι στο 25%.
Όσον αφορά στην ακροδεξιά, φαίνεται να ενισχύεται επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται να γίνει η τέταρτη μεγαλύτερη ομάδα μετά τους Φιλελεύθερους που εμφανίζονται να χάνουν έδαφος.
Ο συνασπισμός CDU και CSU στην Γερμανία αναμένεται να παραμείνει το κόμμα με τις περισσότερες έδρες στο Ευρωκοινοβούλιο με 33, με την ιταλική Λέγκα να βρίσκεται στην δεύτερη θέση.
Οι 27 θέσεις που αναμένεται να κερδίσει η Λέγκα αποτελούν ένδειξη για το πώς οι εκλογές θα αντικατοπτρίσουν την ενίσχυση του εθνικιστικού αισθήματος στην Ευρώπη αναφέρει το Reuters.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
«Δεν είναι φιλοδοξία για κάθε νέο ο κατώτατος μισθός. Η φιλοδοξία είναι να πετύχει στη ζωή»
«Δεν υπάρχει πια ο ΣΥΡΙΖΑ»
Τα 4+1 προγράμματα που έρχονται πριν φύγει το 2026
«Οι πλατφόρμες που δεν συμμορφώνονται, κινδυνεύουν με πρόστιμα» - Όσα δήλωσε ο υπουργός Επικρατείας
Πόσα χρήματα κερδίζουν οι δικαιούχοι - Πού γίνονται οι αιτήσεις
Ζητούν και την παραίτηση του Κώστα Ζαχαριάδη από επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
Επέκταση του προγράμματος σε 10 νέες περιοχές και πιο ευέλικτοι όροι
Το χρονικό της υπόθεσης
Πόσο αυξάνεται το επίδομα θέρμανσης για τους δικαιούχους
Αύξηση στα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν δυσκολίες πρόσβασης σε επαρκή διατροφή
Δεν τους ένοιαξε που μίλησε για την εικόνα τους και για τον τρόμο που μπορεί να προκαλεί η πιθανότητα αυτοί να αποφασίζουν για τη χώρα. Αυτό που δεν άντεξαν ήταν ο χαρακτηρισμός «άνθρωποι».
Διεύρυνση εισοδηματικών κριτηρίων και διπλή παρέμβαση στην τιμή του πετρελαίου
Τελικά ούτε η Χαλκιδική ερήμωσε, ούτε τα ύδατα μολύνθηκαν, ούτε αβίωτη από τη σκόνη έγινε η ζωή των κατοίκων, ούτε οικολογική καταστροφή προκλήθηκε
Στην αντιπολίτευση αντί να νοιάζονται για την πολιτική σταθερότητα, κάνουν τα πάντα για να μας πείσουν ότι το μόνο που τους απασχολεί είναι η κομματική τους επιβίωση
«Καμπανάκι» για την ελληνική οικονομία
Πώς διαμορφώνεται η τιμή
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.