Πολιτικη & Οικονομια

Πληροφορίες για παραίτηση Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο ΣΥΡΙΖΑ

Μετά τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ότι λάμβανε παράνομα επί μήνες τη σύνταξη της μητέρας της

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
mirsiniloizou
Μυρσίνη Λοΐζου

Παραιτείται εντός της ημέρας η Μυρσίνη Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με πληροφορίες του ραδιοφώνου news24/7. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η κ. Λοΐζου ετοιμάζει τη γραπτή απάντησή της μετά τα δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι λάμβανε παρανόμως τη σύνταξη της νεκρής της μητέρας.

Όπως τονίζει το skai.gr, η κ. Λοϊζου έχει μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου εξετάζεται ενδελεχώς η νομική πτυχή της υπόθεσής της ώστε να διαπιστωθεί εάν υπάρχει κώλυμα που μπορεί να οδηγήσει στην απόσυρσή της από το ψηφοδέλτιο.

Τα δημοσιεύματα

Σύμφωνα με «ασφαλείς πληροφορίες» που επικαλείται η εφημερίδα «Φιλελεύθερος», «η Μυρσίνη Λοϊζου επί σειρά ετών εισέπραττε χωρίς να δικαιούται τη σύνταξη της μητέρας της Μάρως, η οποία και πέθανε τον Αύγουστο του 2007 σε ηλικία 67 ετών, χτυπημένη από τον καρκίνο». Οι ίδιες πληροφορίες, σύμφωνα με το δημοσίευμα, αναφέρουν ότι υπάρχει ήδη καταδικαστική απόφαση εις βάρος της κ. Λοϊζου για παράνομη είσπραξη της σύνταξης.

Στην υπόθεση αναφέρεται και το Πρώτο Θέμα τονίζοντας ότι «η Μυρσίνη Λοΐζου εισέπραττε παρανόμως επί 69 μήνες τη σύνταξη της μητέρας της που είχε πεθάνει και το 2017 καταδικάστηκε σε δύο χρόνια φυλάκιση με τριετή αναστολή». Το δημοσίευμα παρουσιάζει και την απόφαση 905 του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών της 28ης Φεβρουαρίου 2017 που κηρύσσει ένοχη τη Μυρσίνη Λοΐζου επειδή «κατά το χρονικό διάστημα από 01-09-2007 έως 30-07-2012, με περισσότερες πράξεις της που συνιστούν εξακολούθηση ενός και του αυτού εγκλήματος, με σκοπό να αποκομίσει η ίδια παράνομο περιουσιακό όφελος, έβλαψε ξένη περιουσία, πείθοντας κάποιους σε πράξεις με την αθέμιτη απόκρυψη και παρασιώπηση αληθινών γεγονότων».

«Για το συγκεκριμένο ζήτημα για το οποίο τις λεπτομέρειες δεν τις γνωρίζω, είμαι βέβαιος ότι η κ. Λοΐζου θα κάνει τα σχόλια και θα δώσει τις απαντήσεις που πρέπει», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος μιλώντας στον Alpha

Υπενθυμίζεται ότι μετά την κυκλοφορία των δημοσιευμάτων η ΝΔ ζήτησε με ανακοίνωσή της την αποπομπή της Μυρσίνης Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ