- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ποιοι βουλευτές της ΝΔ παραιτούνται για να κατέβουν στις ευρωεκλογές
Μάρκου , Ασημακοπούλου και Μεϊμαράκης
Με αφορμή την τροπολογία που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή και υποψήφιου για τις ευρωεκλογές, τρεις βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που είναι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, υπέβαλαν την παραίτησή τους, κάτι που αναμένεται να ανακοινώσει ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.
Πρώτος έσπευσε να το κάνει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κάνοντας την ακόλουθη δήλωση: «Κατ΄ επανάληψη είχα μιλήσει για την ηθική στην πολιτική και τους άγραφους κανόνες. Ως εκ τούτου δεν θα κάνω χρήση της διάταξης που καταργεί το ασυμβίβαστο βουλευτή- υποψήφιου ευρωβουλευτή».
Την ίδια επιλογή έκανε και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, αναρτώντας στα social media: «Εννοείται ότι δεν μπορείς να καταψηφίζεις μια διάταξη και μετά να τη χρησιμοποιείς. Αυτό κάνω και τώρα παραμένοντας πιστή στις αρχές και αξίες που ακολούθησα σε όλη μου την πορεία ενασχόλησης με τα κοινά».
Αν και η Κατερίνα Μάρκου δεν το έχει ανακοινώσει ακόμα, ωστόσο, ο πρόεδρος της ΝΔ θα τη συμπεριλάβει στην ανακοίνωση.
Υπενθυμίζεται ότι μέχρι τώρα απαγορευόταν και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές θα έπρεπε να παραιτηθούν από τη θέση του βουλευτή. Η αντιπολίτευση καταγγέλλει τη διάταξη ως φωτογραφική υποστηρίζοντας ότι αφορά τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δανέλλη και Κουντουρά, διότι πιθανή παραίτησή τους από τη θέση του βουλευτή θα σήμαινε και την απώλεια της δεδηλωμένης για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Μέχρι πότε οι αιτήσεις, τι να προσέξετε
Έρχονται νέες ανατιμήσεις στην αντλία
Ένα αστικό τοπόσημο αφιερωμένο στη μνήμη του μεγάλου Έλληνα συνθέτη Μίκη Θεοδωράκη
O ευρωβουλευτής είχε διαγραφεί πριν λίγους μήνες από τον ΣΥΡΙΖΑ
Διέξοδος σε πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι σε χρονοβόρες δικαστικές διενέξεις
Νέα μέτρα για SLAPP – Στο τραπέζι και η ταυτοποίηση χρηστών για περιορισμό της τοξικότητας
Επισημαίνει ότι η παραγωγικότητα δεν αυξάνεται με μια νομοθετική πρωτοβουλία για λιγότερες ώρες
Το κόμμα θέτει ερωτήματα προς όσους –όπως αναφέρει– στήριξαν τις μνημονιακές πολιτικές
Η απόφαση ελήφθη στο Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης
Οκτακομματική Βουλή και 53% υπέρ συνεργασιών
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.