- CITY GUIDE
- PODCAST
-
14°
Σπηλιωτόπουλος: Tα έδωσα όλα και μου χρωστούν
«Περίμενα για λόγους ηθικής τάξης να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά»
«Την υποψηφιότητα του κ. Μπακογιάννη για τον Δήμο της Αθήνας την έμαθα από τα ΜΜΕ! Μέχρι τότε δεν είχε έγινε καμία θεσμική συζήτηση με εμένα, που κατείχα και επισήμως τη θέση του εκπροσώπου της Ν.Δ. στον Δήμο. Περίμενα για λόγους ηθικής τάξης να είμαι από τους πρώτους που θα μάθαινε τι θα έκανε η παράταξη σε κάτι που με αφορά» αναφέρει, σε συνέντευξή του στην "Espresso", ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρώην υπουργός Άρης Σπηλιωτόπουλος.
Θυμίζοντας ότι παραιτήθηκε από πρώτος βουλευτής στη Β΄ Αθηνών για να κατέβει υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, προσθέτει «δεν μπήκε κανείς στον κόπο να με ενημερώσει για τις προθέσεις της ΝΔ» και σημειώνει: «Κι αυτό όχι γιατί "υποφέρω" από τεράστιο "εγώ", που είναι η νόσος της πολιτικής και των πολιτικών της εποχής μας, αλλά γιατί πιστεύω ότι όταν είσαι εντάξει, όπως ήμουν εγώ απέναντι στην παράταξη, πρέπει και εκείνη να σε υπολογίζει. Έτσι δίνει το παράδειγμα και σε άλλους για να αγωνιστούν. Εγώ αυτό έκανα για την παράταξη. Ρωτήστε την παράταξη για εμένα. Τα έδωσα όλα και μου χρωστούν.».
Ερωτηθείς αν είχε προτάσεις και επαφές με άλλα κόμματα, απαντά θετικά, σημειώνοντας πως «είναι φυσικό». «Αλλά μιλάτε για μένα. Πολλά μπορεί κανείς να μου πει, όχι όμως ότι είμαι δογματικός ή ακραία φανατικός. Πιστεύω στο μέτρο και στη σύνθεση ιδεών και απόψεων. Σε προγραμματικές συζητήσεις», προσθέτει.
Αναφερόμενος στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, επισημαίνει ότι «έχει επιδείξει σημαντικές αντοχές και ευελιξία, που θα ήταν λάθος να διαγράψουμε την πολιτική του παρουσία με την αλαζονική ανάγνωση της φωτογραφικής απεικόνισης των δημοσκοπικών απεικονίσεων της στιγμής». «Και ακόμη μεγαλύτερο λάθος να αφήσουμε τις Πρέσπες να μας διχάσουν σε πατριώτες και μειοδότες» προσθέτει.
Όσον αφορά δε τις προοπτικές μιας ενδεχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη σημειώνει: «Οι επιλογές που θα κάνει η ΝΔ σήμερα προδιαγράφουν τη μελλοντική εξέλιξή της. Αν καταφέρει να επιτύχει με πανστρατιά και συσπείρωση όλων μια πλατιά κοινωνική συμμαχία, αν διεκδικήσει κυβέρνηση, τότε το αποτέλεσμα των εκλογών ίσως να μην παρέχει την ηθική νομιμοποίηση για σύντομες πρόωρες εκλογές».
Σχολιάζοντας τα όσα λέγονται για σχέση μεταξύ συριζαίων και καραμανλικών, κάνει λόγο για «συνομωσιολαγνεία που στοιχειώνει την πολιτική». «Κατασκευάζουμε ενόχους για να εξαγνίσουμε τα δικά μας λάθη και σενάρια πολιτικής φαντασίωσης για να ερμηνεύσουμε τα αυτονόητα, όταν ο δογματισμός δεν μας αφήνει. Σχέσεις συνεργασίας με τη συνομωσιολογική προσέγγιση δεν υπάρχουν», τονίζει.
Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος, δηλώνει "παρών", στην πολιτική, «αλλά όχι επαγγελματίας, θεσηθήρας, ούτε αμοραλιστής». «Εργάζομαι για να έχω την πολυτέλεια της ελευθερίας απόψεων», λέει
Μιλώντας περαιτέρω για τη ΝΔ κάνει λόγο για «λούμπεν στοιχεία», σημειώνοντας «δεν αναφέρομαι σε απόψεις, αλλά στο αγοραίο ύφος, στις προβληματικές συμπεριφορές, στις οβιδιακές μεταμορφώσεις για την εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών». «Οι επιλογές της ΝΔ θα δείξουν αν αυτά τα λούμπεν στοιχεία θα αποδυναμωθούν ή θα ασκούν επιρροή», προσθέτει.
Τέλος, ερωτηθείς τι πήγε στραβά και βγήκε εκτός παιχνιδιού, έστω και προσωρινά, απαντά: «Πίστεψα ότι οι θέσεις ευθύνης σε μια παράταξη προδιαγράφουν αρχές και αξίες που υπάρχουν για να δίνουν το παράδειγμα στους πολίτες, στα στελέχη, στις επόμενες γενιές. Και εξηγούμαι: Με επιστράτευσαν από τη Β΄ Αθηνών, όπου εκλεγόμουν συνεχώς και υψηλά, για να κατέβω για τον Δήμο της Αθήνας. Δέχθηκα. Μου ζήτησαν να παραιτηθώ από βουλευτής, για να δώσω με μεγαλύτερες αξιώσεις τη μάχη του δήμου. Δέχθηκα. Μου είπαν, όμως, ότι θα είμαι υποψήφιος. Πίστεψα. Μου είπαν ότι η προσφορά μου αναγνωρίζεται. Πίστεψα. Μου ζήτησαν να μείνω στην Αυτοδιοίκηση. Έμεινα. Ανακοίνωσαν άλλο υποψήφιο. Υπέμεινα. Ποιο είναι το δικό σας συμπέρασμα; Τι παράδειγμα δίνουμε;»
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.