- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ρέγκλινγκ: Η Ελλάδα έχει δεσμευτεί για υψηλά πλεονάσματα
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει»
Τέλος στις συζητήσεις για τα πρωτογενή πλεονάσματα βάζει ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, ο οποίος δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν μπορεί να αποφύγει τους στόχους που έχουν οριστεί.
«Δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η ελληνική Κυβέρνηση θα μπορούσε να το αποφύγει. Η Κυβέρνηση δεν αμφισβητεί αυτό τον στόχο, ο οποίος είναι κι ήταν βασικό στοιχείο του προγράμματος αλλά και της περιόδου μετά το τέλος αυτού» ανέφερε στην τηλεόραση της ΕΡΤ για τους στόχους των πρωτογενών πλεονασμάτων 3,5% έως το 2022.
Υπενθυμίζεται ότι ο Αλέξης Τσίπρας στις αρχές Μαρτίου, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά εξέφρασε την άποψη ότι είναι εφικτός στόχος η μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων.
Την ίδια ώρα, ο κ. Ρέγκλινγκ αναγνωρίζει την πρόοδο που έχει σημειώσει η Ελλάδα, εκτιμώντας μάλιστα ότι η περαιτέρω αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης είναι θέμα χρόνου, αρκεί να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Βέβαια, τονίζει ότι υπάρχουν ακόμη ανοιχτά ζητήματα.
Επίσης ο επικεφαλής του ESM δεν παραλείπει να αναφερθεί στα ανοιχτά ζητήματα, όπως είναι ο νέος νόμο Κατσέλη και τα κόκκινα δάνεια, στα οποία άλλωστε οφείλεται και η μετάθεση της απόφασης για την εκταμίευση του 1 δισ. ευρώ στο επόμενο Eurogroup.
Ερωτηθείς για τους κινδύνους που απειλούν την ευρωπαϊκή Οικονομία, ο κος Ρέγκλινγκ αναφέρθηκε στο Brexit, στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας αλλά και στην επιβράδυνση που καταγράφει η κινεζική οικονομία.
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Τι ανέφερε ο Μάριος Θεμιστοκλέους
Τα κυβερνητικά αποτελέσματα για το ιδιωτικό χρέος
Δεν έχει τόση σημασία το ποιος θα μιλήσει πρώτος όσο το τι θα πει.
Αναλυτικά οι τομείς ευθύνης
«Σπουδαιότερη παρακαταθήκη η απόδειξη ότι το ελληνικό κράτος μπορεί να ανταποκριθεί σε πιεστικά χρονοδιαγράμματα» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Οι διορισμοί εκπαιδευτικών και το ραντεβού στη ΔΕΘ
Από δύο έως τέσσερις μήνες η διάρκεια
Ποιοι θα βρεθούν στο επίκεντρο των εξαγγελιών
Με αφορμή το Ειδικό Χωροταξικό Πλαίσιο για τη Βιομηχανί
«Η Δυτική Μακεδονία έχει κάθε λόγο πια να ατενίζει το μέλλον με αισιοδοξία», έγραψε ο πρωθυπουργός
«Ο πατριωτισμός της Δημοκρατικής Παράταξης δεν ήταν ποτέ οι εύκολες κραυγές» σημειώνει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Το σχόλιο για τον Αλέξη Τσίπρα
Τι πρέπει να προσέξετε πριν τις αγορές σας
Η ανάλυση των στοιχείων της Eurostat
Ο βασικός εθνικός στόχος που θα θέσει
«Απίστευτη η σύγχυση, η παροχολογία και η ασχετοσύνη της αντιπολίτευσης» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Στο επίκεντρο η πτωτική πορεία του χρέους
Η ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας
«Η Δυτική Μακεδονία μπορεί να αλλάξει», δήλωσε ο πρωθυπουργός από την Κοζάνη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.