- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Γερουλάνος: Η Αθήνα είναι μια υπέροχη πόλη
Ο υποψήφιος για τη δημαρχία τόνισε ότι είναι λάθος να προσπαθήσουμε να την κάνουμε μια άλλη πόλη
«Πολλές πόλεις έχουν να μας μάθουν πράγματα που κάνουν καλά ώστε να τα υιοθετήσουμε, αλλά το να προσπαθήσουμε να κάνουμε την πόλη μια άλλη πόλη είναι λάθος. Πιστεύω ότι η Αθήνα, και γι’ αυτό επέλεξα και να ζήσω και να μεγαλώσω τα παιδιά μου εδώ, είναι μια υπέροχη πόλη», δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Παύλος Γερουλάνος σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Best fm 92,6.
Και πρόσθεσε: «Είναι μια πόλη που η φύση της, το φως της, η ιστορία της, ο πολιτισμός της, όλα αυτά, συνθέτουν κάτι μαγευτικό. Είναι ένας καμβάς πάνω στον οποίο μπορείς να κάνεις απίθανα πράγματα. Βλέπουμε σιγά-σιγά, όσο περνάμε από την εποχή που τα περιμέναμε όλα από το κράτος σε μια εποχή που νιώθουμε την ανάγκη να δημιουργήσουμε κάτι δικό μας, ότι η Αθήνα μπορεί να γίνει ακριβώς αυτός ο χώρος που θα φιλοξενήσει τα όνειρα των παιδιών μας και αυτό είναι που θέλω να πετύχω. Γιατί βλέπω τα παιδιά μου να μεγαλώνουν και το τελευταίο που θα ήθελα είναι το πρότυπό τους να είναι μια άλλη πόλη, να πάνε να ζήσουν κάπου αλλού».
Ο κ. Γερουλάνος υποστήριξε ότι πρέπει να αποφευχθούν με κάθε τρόπο λύσεις βιτρίνας. «Πρέπει να αποφύγουμε με κάθε τρόπο να πάμε πάλι σε λύσεις βιτρίνας, στο Κολωνάκι, στα γνωστά σημεία που όλοι οι Δήμαρχοι ασχολούνται και να πάμε "κάτω από τις γραμμές του τρένου" που λέω καμιά φορά, ή κάτω απ’ την Πειραιώς, εκεί που λίγα χρήματα μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά. Και να σας πω ένα συγκεκριμένο παράδειγμα. Προχθές ήταν εδώ ένας πολύ καλός μου φίλος, που αυτή τη στιγμή είναι διευθυντικό στέλεχος στο Georgetown University στην Washington. Αυτός ο άνθρωπος λατρεύει την Ελλάδα, είναι ελληνικής καταγωγής και έχει μαζέψει γύρω του και πολλούς αρκετά εύπορους Έλληνες που χρηματοδοτούν το Πανεπιστήμιο του Georgetown και οι οποίοι θέλουν να κάνουν κάτι με την Ελλάδα.
Τους πήγα στην Ακαδημία Πλάτωνος και τους μίλησα για το τι θα μπορούσε να είναι η Ακαδημία Πλάτωνος, ένας χώρος όπου έρχονται φοιτητές απ’ όλο τον κόσμο για να σπουδάσουν Ιστορία, Αρχαιολογία, Πολιτικές Επιστήμες, Φιλοσοφία. Πήραν ένα χαρτί και έγραφαν, «τόσα για να πάρεις ένα κτίριο, τόσα για να το μετατρέψεις, να κάνεις δωμάτια, τόσα για να κάνεις τάξεις, τόσο να κάνεις αυτό, θα μιλήσουμε στο τάδε Πανεπιστήμιο, θα κάνουμε προγράμματα των 15 ημερών, της μιας εβδομάδας». Εγώ απλώς τους είπα την ιδέα και ξαφνικά έβλεπες αυτά τα καταπληκτικά δημιουργικά μυαλά που έχουν τους πόρους, να είναι έτοιμοι άμεσα, να επενδύσουν σ’ αυτή την πόλη και μάλιστα σ’ ένα μέρος της πόλης που για χρόνια τώρα, κανείς δεν είχε επενδύσει. Η Αθήνα έχει τη δυνατότητα με λίγα λεφτά, να κάνει θαύματα. Και αυτό είναι που πρέπει να ενισχύσουμε».
Ανέφερε ως παράδειγμα: «Το 2010 μαζί με τον κ. Σεβαστή του ΣΕΓΑΣ και τον κ. Παναγόπουλο, καθίσαμε κάτω και είπαμε, έρχεται το 2010, 2.500 χρόνια από τη μάχη του Μαραθώνα. Τι μπορούμε να κάνουμε; Και βάλαμε μπροστά ένα πρόγραμμα προώθησης του Μαραθωνίου της Αθήνας με 30.000 ευρώ για μικροδιαφημίσεις, για να δώσουμε φυλλάδια στις πόλεις και κινητοποιήσαμε όποιον ξέραμε και δεν ξέραμε, για να διαφημίσει το Μαραθώνιο. Ήρθαν στην Αθήνα εκείνη τη χρονιά 6.000 ξένοι να τρέξουν το Μαραθώνιο. Ο καθένας τους έφερε 3 συνοδούς, έμειναν 4 βράδια και ξόδεψαν 175 ευρώ. Άρα 17,5 εκατομμύρια μπήκαν στην πόλη της Αθήνας σ’ ένα Σαββατοκύριακο. Ξοδέψαμε 30.000 ευρώ και μας ήρθαν 17,5 εκατομμύρια. Αυτό είναι η Αθήνα. Όταν φυτέψεις κάτι που ν’ αξίζει τον κόπο, φυτρώνει κάτι θαυμάσιο. Ακαδημία Πλάτωνος, Μαραθώνιος, τόσες γειτονιές που έχουν δυνατότητες σήμερα. Θέλει μόνο λίγη φαντασία, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη και μια καλή ομάδα που θα τα προχωρήσει μπροστά. Και αυτό φτιάχνουμε τώρα».
Ο κ. Γερουλάνος υπογράμμισε ότι τιμά τον πολιτικό χώρο από τον οποίο προέρχεται. «Εγώ προέρχομαι από έναν συγκεκριμένο πολιτικό χώρο και τον τιμώ και θεωρώ ότι αυτός ο γενικότερος χώρος που λέμε, της Κεντροαριστεράς, είναι ο χώρος που μ’ εκπροσωπεί. Όταν πια όμως φτάνουμε στο Δήμο βλέπουμε ότι ο κόσμος ειδικά σε μεγάλες πόλεις όπως στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, ψηφίζει ακόμα με κριτήρια κομματικά. Ας αφήσουμε στο πλάι τα κομματικά κριτήρια, ας φέρουμε ο καθένας μας τις ιδεολογίες μας στο τραπέζι. Από την πείρα μου στην πολιτική, στο 90% των θεμάτων μπορούμε να τα βρούμε. Εμείς έχουμε ξεκινήσει μια προσπάθεια που τραβάει ανθρώπους και από δεξιά κι από αριστερά, ανθρώπους που νοιάζονται για την πόλη, ο καθένας φέρνει τις αξίες του κι αυτό είναι ευπρόσδεκτο. Θα διαφωνήσουμε, κι αυτό είναι ευπρόσδεκτο, αλλά εάν βάλουμε πρώτα την πόλη και μετά τα κόμματά μας, πιστεύω ότι θ’ αλλάξουμε την Αθήνα σε πολύ μεγάλο βαθμό. Υπάρχουν τρομερές ευκαιρίες να συνεργαστούμε και να δείξουμε ένα άλλο πνεύμα πολιτικής, ένα πνεύμα πολιτικής για το οποίο κάθε Αθηναίος θα νιώσει περήφανος που ζει σε μια πόλη που οι πολιτικοί συνεργάζονται. Βεβαίως θα τσακωνόμαστε γι’ αυτά στα οποία μπορεί να διαφωνούμε αλλά κυρίως θα λύνουμε προβλήματα μαζί και θα προχωράμε μπροστά».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σφοδρή αντιπαράθεση ΠΑΣΟΚ και Ελληνικής Λύσης για την Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων - Παρέμβαση προεδρείου
Κατά τη συζήτηση νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας
«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν είναι αντάρτες, έχουν άποψη»
Αυξάνονται οι φόβοι της ενεργειακής κρίσης λόγω του πολέμου στο Ιράν
«Προς όφελος της κοινωνίας», σημειώνει ο Νίκος Ανδρουλάκης
Σε μια εκτενή συνομιλία, ο Χοντορκόφσκι περιγράφει τις ισορροπίες στη Ρωσία, τις επιπτώσεις των κυρώσεων και τα πιθανά σενάρια για την επόμενη μέρα
Χρηματοδότηση έως 100% για τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων - Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις
Χαμηλότερη ανάπτυξη, αυξημένος πληθωρισμός και νέα μέτρα στήριξης στο Μεσοπρόθεσμο Σχέδιο
Για υπέρβαση περιθωρίου κέρδους σε προϊόντα - Συνεχίζονται οι έλεγχοι
Από τον τραμπισμό και την άνοδο της Κίνας έως τον κίνδυνο ενεργειακού σοκ και τη δημοκρατική φθορά, ο Μάρτιν Γουλφ χαρτογραφεί έναν κόσμο αυξημένης αβεβαιότητας
Άλμα στις τιμές της ενέργειας δείχνουν τα στοιχεία Απριλίου
Oι διορισμοί αναμένεται να ολοκληρωθούν μέσα στους επόμενους 4 έως 6 μήνες
Πότε πληρώνεται το έκτακτο βοήθημα, αναλυτικά παραδείγματα
Πότε είναι προγραμματισμένη η πληρωμή
«Έχουμε αναρωτηθεί τι συνεπάγεται αυτό για μια μικρομεσαία επιχείρηση;»
Τι πρέπει να γνωρίζουν οι μισθωτοί
Στα εγκαίνια του πανεπιστημίου Λευκωσίας στην Αθήνα ο πρωθυπουργός
Ποια είναι και πώς θα τα αναγνωρίσετε
Έως 46.000 ευρώ με το νέο «Ανακαινίζω» για ανακαίνιση και ιδιοκατοίκηση
Τα εγκαίνια πραγματοποιούνται στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.