Πολιτικη & Οικονομια

Πώς δικαιολογεί η Παπακώστα τις προληπτικές συλλήψεις

«Το δόγμα του υπουργείου, είναι η πρόληψη,όχι η καταστολή»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
papakosta
Κατερίνα Παπακώστα © INTIME NEWS/ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα», δήλωσε σήμερα η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη σχολιάζοντας τις προσαγωγές 16 πολιτών που έγιναν πριν από κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Γιαννιτσά προκειμένου να μην διαδηλώσουν εναντίον του κ. Κουβέλη.

«Το δόγμα του υπουργείου, είναι η πρόληψη,όχι η καταστολή! Αν προλάβεις να πιάσεις κάποιον πριν τελέσει το αδίκημα, έχεις λύσει το πρόβλημα...», δήλωσε η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη στον ΑΝΤ1.

Η κ. Παπακώστα συνεχίζοντας πρόσθεσε ότι διαφωνεί απόλυτα με τις καταγγελίες των συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ, καθώς «απαξιώνουν το έργο της αστυνομίας...». Δήλωσε επίσης ότι από την ανάληψη των καθηκόντων της και μετά έχει μειωθεί η εγκληματικότητα αλλά έχουν αυξηθεί οι ληστείες. «Τους τσακίσαμε στις κλοπές και έτσι το οργανωμένο έγκλημα έστρεψε την προσοχή του στις ληστείες», είπε και δήλωσε ότι τώρα η ΕΛΑΣ θα στρέψει την προσοχή της εκεί.

Τέλος, η κ. Παπακώστα είπε ότι «δεν δέχομαι να αμφισβητείται το δόγμα της μηδενικής ανοχής υπάρχει και είναι εδώ» και έκανε αναφορά στους «τουρίστες που επιλέγουν την Ελλάδα και έχουν υψηλά στην ατζέντα τους το θέμα της ασφάλειας,  απόδειξη ότι το επίπεδο της ασφάλειας στην Αθήνα είναι υψηλό...»

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ