Πολιτικη & Οικονομια

Αυτή είναι συμφωνία για την προστασία της πρώτης κατοικίας

Ολοκληρώθηκε έπειτα από 8 ώρες η διαβούλευση κυβέρνησης – τραπεζιτών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Ακίνητα
Ακίνητα © INTIMENEWS / ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

Οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης – ο υπουργός και ο υφυπουργός Επικρατείας κ.κ. Φλαμπουράρης και Λιάκος, στελέχη των νομικών υπηρεσιών των υπουργείων Οικονομίας και Ανάπτυξης, Οικονομικών και Δικαιοσύνης – και οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, ο κ. Καλαντώνης και η κα Απαλαγάκη, έπειτα από οκτάωρη σύσκεψη εργασίας, ολοκλήρωσαν ομόφωνα με επιτυχία το πλαίσιο της νέας ρύθμισης για την προστασία της πρώτης κατοικίας, αναφέρουν συνεργάτες του υπουργού Επικρατείας.

«Η συμφωνία θα αντικαταστήσει από την 01/03/2019 το άρθρο 9 του ν.3869/10» σημείωναν χαρακτηριστικά.

Οι συνεργάτες του κ. Φλαμπουράρη διευκρίνιζαν περαιτέρω πως «άμεσα θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για εισαχθεί προς ψήφιση το νέο πλαίσιο από το ελληνικό Κοινοβούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η επεξεργασία για τη συνολική αναθεώρηση των πλαισίων ρύθμισης των ιδιωτικών χρεών».

Σύμφωνα με το in.gr, συζητήθηκαν ένα προς ένα τα άρθρα του σχεδίου νόμου, παρουσία δικηγόρων διευκρίνιζαν τραπεζικές πηγές. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έμεινε το αρχικό όριο ως προς το υπόλοιπο δανείου για ένταξη στη ρύθμιση στα 130 χιλιάδες ευρώ. Επίσης αφορά σε σπίτια με αντικειμενική αξία έως 250 χιλιάδες ευρώ.

Αναφορικά με το εισόδημα που πρέπει να έχει κάποιος είναι τα 12.500 ευρώ για τον άγαμο και έως 21.000 ευρώ για έγγαμμους με προσαύξηση 5.000 ευρώ για κάθε παιδί και έως 36.000 «ταβάνι».

Η ρύθμιση θα διαρκέσει ένα έτος και πιθανότατα πέντε για ανάπηρους ή άνεργους.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ