Πολιτικη & Οικονομια

Παρέμβαση Μεϊμαράκη για κάλπες και ψηφοδέλτια στις 26 Μαΐου

«Θα στηθούν τρεις κάλπες, ενδεχομένως να προκληθεί σύγχυση»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
meimarakis
Βαγγέλης Μεϊμαράκης © INTIME NEWS/ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Παρέμβαση για την εκλογική διαδικασία των εκλογών (αυτοδιοικητικών και ευρωεκλογών) της 26ης Μαΐου έκανε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης από τη Μαγνησία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας του στη Θεσσαλία.

Ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου, στη δήλωσή του έθεσε μια σειρά ερωτήματα που απασχολούν τους πολίτες αναφορικά με τις εκλογές της 26ης Μαΐου και ζήτησε να απασχολήσουν τη διακομματική επιτροπή για να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης δήλωσε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Επειδή οι αυτοδιοικητικές εκλογές (δημοτικές, περιφερειακές) συμπίπτουν με τις ευρωεκλογές στις 26 Μαΐου βάσει νόμου, οπότε θα στηθούν τρεις κάλπες, ενδεχομένως να προκληθεί σύγχυση, όπως διαπιστώνω κατά την επικοινωνία μου με τους πολίτες στις περιοδείες μου, κάτι το οποίο σύντομα θα πρέπει απασχολήσει τη διακομματική επιτροπή.

Μια λύση κατά την άποψή μου, θα ήταν να υπάρχει διακριτό διαφορετικό χρώμα στους φακέλους και στα ψηφοδέλτια της κάθε κάλπης, ώστε να γνωρίζουν οι πολίτες τι ψηφίζουν στην κάθε κάλπη.

Ένα δεύτερο σημείο αφορά την ψήφο των αποδήμων. Στις συζητήσεις μας οι πολίτες ρωτούν αν πρέπει να εγγραφούν στην πλατφόρμα που έχει ανοίξει. Σε περίπτωση που εγγραφούν, θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές και δεν θα μπορούν να ψηφίσουν για τις αυτοδιοικητικές που γίνονται την ίδια μέρα.

Το ίδιο ακριβώς ισχύει και για τους ετεροδημότες.

Θεωρώ λοιπόν ότι τάχιστα η διακομματική επιτροπή θα πρέπει να συζητήσει και να απαντήσει σε όλα αυτά τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες, οι οποίοι καλούνται να ψηφίσουν σε λίγες εβδομάδες».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ