Πολιτικη & Οικονομια

Σπυράκη: Να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση πώς θα γίνουν οι εκλογές

Ξεκάθαρη αντίδραση από τον Αλέξη Τσίπρα ζητά η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ για το δημοσίευμα του BBC περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Μαρία Σπυράκη
Μαρία Σπυράκη / © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Άμεση και ξεκάθαρη αντίδραση από την κυβέρνηση και προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα, για το ρεπορτάζ του BBC περί μακεδονικής μειονότητας στην Ελλάδα, ζήτησε η Μαρία Σπυράκη, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. 

Η εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ επισήμανε ότι πρέπει ο Πρωθυπουργός να καταστήσει σαφές πως δεν υφίσταται κάτι τέτοιο, σημειώνοντας ότι η συμφωνία των Πρεσπών παράγει αρνητικά αποτελέσματα για τη χώρα μας. Υπογράμμισε επίσης ότι η ΝΔ είχε προειδοποιήσει εγκαίρως για αυτές τις αρνητικές επιπτώσεις από τη συμφωνία Αθηνών – Σκοπίων και οι φόβοι αυτοί επαληθεύονται.

Η κυρία Σπυράκη κάλεσε την κυβέρνηση να ξεκαθαρίσει τους όρους διεξαγωγής των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, τονίζοντας ότι είναι απαράδεκτο, 90 ημέρες πριν διεξαχθούν, να μην έχουν αποσαφηνιστεί οι διαδικασίες. Συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά να μάθει αν ισχύει ή όχι ότι η κυβέρνηση σκέφτεται να επαναφέρει τη λίστα για τις ευρωεκλογές, αν σκέφτεται να αλλάξει τις ημερομηνίες των αυτοδιοικητικών κατά μια Κυριακή και αν ισχύει το ενδεχόμενο να αλλάξει ο αριθμός των δημοτικών συμβούλων. Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο να μπει ποσόστωση 40% στη συμμετοχή γυναικών στα ψηφοδέλτια, σημείωσε ότι η ΝΔ θα στηρίξει μια τέτοια επιλογή.

Σε ερώτηση για την κα Μεγαλοοικονόμου και τη συμπεριφορά της, με το σχόλια για τα αγγούρια και τους ομοφυλόφιλους, σε πάνελ με τον Γεράσιμο Γιακουμάτο, χαρακτήρισε το γεγονός προσβλητικό και λυπηρό. Σημείωσε επίσης ότι δεν υπήρξε ούτε ένα νεύμα αποδοκιμασίας από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τη συγκεκριμένη συμπεριφορά.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ