- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Μητσοτάκης: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών ο Τσίπρας εξόφλησε γραμμάτια (εικόνες, video)
«Είπε ΝΑΙ, εκεί που όλοι οι άλλοι πρωθυπουργοί είχαν πει ΟΧΙ»
Επίθεση στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και στον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από την Κοζάνη ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
Λίγες ώρες μετά την κατάθεση στεφάνου στο άγαλμα προς τιμήν των Πεσόντων Κρητών εθελοντών στη μάχη της Σιάτιστας και το μήνυμα ενότητας που έστειλε, ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε σε εκδήλωση, όπου παρουσιάστηκε επίσημα η υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη για την περιφέρεια της δυτικής Μακεδονίας.
Αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών είπε: «Η πολιτική πρωτοβουλία αυτή του κ. Τσίπρα βρίσκεται απέναντι στο 70% του ελληνικού λαού. Μία κυβέρνηση της αριστεράς βρέθηκε απέναντι στον λαό, απέναντι σε όλους τους Έλληνες. Ο κ. Τσίπρας ήταν ξεκάθαρο από την πρώτη στιγμή πως είχε γραμμάτια, δεν ξέρω τι, αναλάβει για να εξοφλήσει, η αλήθεια όμως είναι σκληρή για την Ελλάδα. Ο κ. Τσίπρας πήρε αποστάσεις από μία εθνική πολιτική που πάει πίσω δεκαετίες».
Και πρόσθεσε με νόημα: «Καμία προηγούμενη κυβέρνηση δε δέχθηκε να εκχωρήσει μακεδονική εθνότητα, μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα μακεδονική».
Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, θυμήθηκε τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας τον πήρε τηλέφωνο για να το ονοματολογικό.
«Βρισκόμουν στο γραφείο μου στη Βουλή, τον περασμένο Μάιο ή Ιούνιο όταν χτύπησε το τηλέφωνό μου και ήταν ο πρωθυπουργός. Με πήρε να μου ζητήσει την άποψή μου για το Ίλιντεν, το οποίο είχε ήδη συμφωνήσει. Αν δεν υπήρχε έντονη αντίδραση της ΝΔ και των άλλων κομμάτων θα το είχε δεχθεί. Ο κ. Τσίπρας ήταν και είναι πρόεδρος ενός κόμματος που το 2008 τα κορυφαία του στελέχη ζητούσαν να αναγνωριστούν τα Σκόπια ως "Μακεδονία" σκέτο» τόνισε.
Για τον Πάνο Καμμένο τόνισε: «Από την πρώτη στιγμή θέσαμε όλους προ των ευθυνών τους. Και τον Πάνο Καμμένο, τον όψιμο Μακεδονομάχο». Όπως είπε, είχε την ευκαιρία να ρίξει την κυβέρνηση, τον περασμένο Ιούνιο, όταν η ΝΔ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας, ωστόσο δεν το έκανε, «δίνοντας το στιλό σε Τσίπρα και Κοτζιά να πάνε στις Πρέσπες να υπογράψουν».
«Βρισκόμαστε τώρα απέναντι σε μία κυρωμένη συμφωνία. Είχαμε μία ξεκάθαρη συναλλαγή στη Βουλή τις τελευταίες εβδομάδες που ευτελίζει το Κοινοβούλιο. Καταφέραμε με αυτά που έκανε ο Τσίπρας στη Βουλή να γίνουμε μία βαλκανική χώρα στην Ευρώπη. Το πρώτο το οποίο θα κάνω ως επόμενος πρωθυπουργός είναι ότι δε θα απεμπολήσω το δικαίωμα της Ελλάδας να ασκήσω βέτο στην ευρωπαϊκή πορεία των Σκοπίων. Επίσης, τη φράση "καλωσορίζω τον Μακεδόνα πρωθυπουργό" δε θα την ακούσετε ποτέ από μένα. Θα αγωνιστώ να κατοχυρώσω τα μακεδονικά προϊόντα» ξεκαθάρισε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτίμησε εκ νέου ότι στις 26 Μαΐου «θα έχουμε σίγουρα εκλογές», ευρωπαϊκές και περιφερειακές, προσθέτοντας με νόημα πως εκτιμά ότι θα διεξαχθούν και εθνικές εκλογές. Στο πλαίσιο αυτό, μάλιστα, ζήτησε τη συστράτευση όλων των στελεχών της ΝΔ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Η οδηγία του Υπουργείου προς τα βαθμολογικά κέντρα
Συνάντηση του Έλληνα ΥΠΕΞ με τον υπουργό Εξωτερικών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης
Μιχαηλίδου: «Η συμπερίληψη στους χώρους εργασίας δεν είναι σύνθημα, είναι καθημερινή πρακτική»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.