- CITY GUIDE
- PODCAST
-
15°
Live η συζήτηση για το πρωτόκολλο ένταξης της πΔΓΜ στο ΝΑΤΟ
Στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής
Με ενστάσεις επί της διαδικασίας συνεχίζεται αυτή την ώρα η συζήτηση στην επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων και Άμυνας της Βουλής, για το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.
Νωρίτερα ο Πάνος Καμμένος έθεσε θέμα επικύρωσης του πρωτοκόλλου ένταξης με 180 ψήφους με την αιτιολογία ότι η χώρα εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα σε υπερεθνικούς οργανισμούς.
«Η συγκεκριμένη συνθήκη αφορά παραχώρηση κυριαρχικών δικαιωμάτων της χώρας, πιστεύουμε ότι με το άρθρο 28 παράγραφος 2 απαιτείται στην ολομέλεια η ψήφος των 180 βουλευτών. Θέτω το θέμα καταρχήν στην επιτροπή θα το θέσουμε εάν είναι διαφορετική η άποψη της επιτροπής και ως ένσταση αντισυνταγματικότητας και αύριο», ανέφερε ο Πάνος Καμμένος.
Ωστόσο το σύνολο των κομμάτων εκτός της Χρυσής Αυγής απέρριψε την πρόταση.
Ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος σχολίασε ότι ο κ. Καμμένος επιχειρεί να δημιουργήσει πολιτικές εντυπώσεις και υπενθύμισε ότι ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ήταν αυτός που το καλοκαίρι επέτρεψε την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Επίσης ο Θανάσης Παπφίλης από το ΚΚΕ υποστήριξε πως όταν ο κ. Καμμένος ως υπουργός Εθνικής Αμυνας εκχωρούσε νέες βάσεις στις ΗΠΑ δεν ζητούσε την αυξημένη έγκριση της Βουλής.
Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος εξήγησε ότι θα ακολουθηθεί η κανονική διαδικασία καθώς το ίδιο είχε γίνει και με το πρωτόκολλο ένταξης της Αλβανίας στο ΝΑΤΟ. «Η προϋπόθεση μπαίνει όταν η χώρα μας εισέρχεται σε οργανισμούς και εκχωρεί δικαιώματα».
Ο Ανδρέας Λοβέρδος από την Δημοκρατική Συμπράταξη επεσήμανε ότι «το ίδιο θέμα είχε τεθεί και στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση της Συμφωνίας» και εξήγησε ότι η κανονική διαδικασία είναι μονόδρομος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Νέο προσωπικό στο νοσοκομείο «Χατζηκώστα»
Στο 85% η ανησυχία για την ακρίβεια
Εφόσον υπάρχουν άλλα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ικανοποιήσουν το ύψος της οφειλής
«Να είστε πολύ προσεκτικός γιατί βρέθηκαν και οστά των παιδιών μου»
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.