- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Προβόπουλος: Αλλάζει το κλίμα
Το Grexit απομακρύνεται, λέει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος
Τη μεταστροφή του κλίματος υπέρ της Ελλάδας υπογράμμισε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος. Ο κ. Προβόπουλους συναντήθηκε με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με επικεφαλής μεγάλων ξένων τραπεζών, εκπροσώπους επενδυτικών οίκων και ομολόγους του από όλο τον πλανήτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΔΝΤ, στην Ουάσινγκτον, όπου κοινή διαπίστωση όλων ήταν ότι η χώρα έχει ανατρέψει το αρνητικό σκηνικό και τα σενάρια περί Grexit που την είχαν τοποθετήσει στο διεθνές επενδυτικό περιθώριο τα τελευταία χρόνια. «Όλοι αναγνωρίζουν τη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί. Η Ελλάδα σταθερά ανακτά τη χαμένη εμπιστοσύνη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Προβόπουλος.
Ο επικεφαλής της Blackrock, Λάρι Φινκ, με τον οποίο επίσης συναντήθηκε ο διοικητής της ΤτΕ, εξήρε τη μεγάλη πρόοδο που έχουν σημειώσει το τελευταίο διάστημα οι ελληνικές τράπεζες και μετέφερε τις θετικές εντυπώσεις που προκάλεσε στην επενδυτική κοινότητα το πρόσφατο ταξίδι του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στις ΗΠΑ. Ο κ. Προβόπουλος προσκάλεσε μάλιστα τον κ. Φινκ να επισκεφθεί την Ελλάδα, κάτι που ο κ. Φινκ αποδέχθηκε.
Έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον απέδειξαν και οι επαφές που είχαν οι εκπρόσωποι των ελληνικών τραπεζών. Ο διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Αλέξανδρος Τουρκολιάς δήλωσε ότι «η Ελλάδα έπειτα από μεγάλο χρονικό διάστημα περιβάλλεται ξανά με εμπιστοσύνη και ολοένα και περισσότεροι διαβλέπουν τη δυναμική και τις δυνατότητες της εγχώριας οικονομίας».
Γ.Σ.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζητά απαντήσεις για την πρόσβαση της Ελλάδας στον πηγαίο κώδικα του αμυντικού συστήματος
Στο επίκεντρο οι κανόνες για τις πλειοψηφίες και τις μειοψηφίες
Η επίθεση Σαμαρά στην κυβέρνηση και το παράδοξο της επίκλησης μιας πολιτικής ατζέντας
«Η σύγκλιση δεν μπορεί να είναι σύνθημα στα χείλη των δημαγωγών» σημειώνει ο υπουργός Επικρατείας
Τα νέα ποσά, οι δικαιούχοι και οι ημερομηνίες
Πλήρης αποκατάσταση ζημιών και διασφάλιση της ασφάλειας για την επανέναρξη μετροπόντικα
Η ανάρτηση του υπουργού Υγείας μετά το αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ για ανάσυρση της δικογραφίας των «αδιευκρίνιστων» ποσών
Πώς αυξάνεται το πλαφόν ανά πενταετία
Συνέντευξη του υπουργού Επικρατείας για τις οικονομικές εξαγγελίες και την εσωκομματική επικαιρότητα
Δείτε την αναλυτική λίστα
Επίσκεψη και στο υπό ανέγερση Μουσείο Ολοκαυτώματος - «Μάθημα για τους ζωντανούς»
«Πρωτοφανής η πολιτική απάτη του κ. Τσίπρα», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
«Τα λέει ο άνθρωπος ο οποίος έχει ρίξει μια κυβέρνηση της ΝΔ και τον οποίο τον πήρε πίσω η ΝΔ» σημείωσε
«Απέδειξε σήμερα γιατί η κυβέρνηση του ήταν μια χαμένη ευκαιρία για τη χώρα» σχολιάζει η Θεώνη Κουφονικολάκου
Ο νέος χάρτης φοροελαφρύνσεων για επαγγελματίες και επιχειρήσεις
Η απάντηση της Σοφίας Ζαχαράκη
Σκληρή απάντηση μετά την τοποθέτηση του πρωθυπουργού στη συνέντευξη Τύπου της ΔΕΘ
Ο πρωθυπουργός άνοιξε όλα τα βασικά μέτωπα της κυβερνητικής ατζέντας στη συνέντευξη Τύπου της 90ής ΔΕΘ
Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων μετά τα μέτρα που ανακοίνωσε το βράδυ του Σαββάτου και οι απαντήσεις του πρωθυπουργού
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.