Πολιτικη & Οικονομια

Έτσι θυμάται το ΠΑΣΟΚ τον ηγέτη του – Βίντεο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου

Μια αναδρομή στη ζωή και τη δράση του

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974
ΑΝΔΡΕΑΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ - ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ 3 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 1974 © ΑΠΕ - ΜΠΕ

Με δύο εκδηλώσεις γιορτάζει σήμερα το Κίνημα Αλλαγής, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ. 

Η Φώφη Γεννηματά θα παρευρεθεί στη Χίο – γενέτειρα του Ανδρέα Παπανδρέου – όπου θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση στις 17.30 στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, με ομιλήτρια την ίδια, ενώ στις 18.00 στην Πάτρα, διοργανώνεται εκδήλωση με θέμα «Ανδρέας Παπανδρέου – 100 χρόνια, ο αγώνας για μια Ελλάδα με ανοιχτούς ορίζοντες», όπου θα μιλήσει ο γιος του και πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου.

Να σημειωθεί ότι σε αυτή την πολιτική συγκυρία, με την Φώφη Γεννηματά να κατηγορεί την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι επιχειρεί να οικειοποιηθεί τις αξίες του Ανδρέα Παπανδρέου και να κάνει «ρεσάλτο» στην δημοκρατική παράταξη, προκειμένου να αποσπάσει στελέχη και ψηφοφόρους, είναι σχεδόν βέβαιο ότι η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ θα επαναλάβει τα όσα ήδη είπε την Κυριακή στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός της. «Όσοι πολέμησαν με φανατισμό τον Ανδρέα Παπανδρέου, όψιμα προσπαθούν να τον μιμηθούν ή να τον αντιγράψουν», είχε πει η κυρία Γεννηματά, προσθέτοντας ότι δεν θα επιτρέπει «να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα και της παρέας του».

 Ο Τάσος Μπιρσίμ, ο σκηνοθέτης του αείμνηστου Ανδρέα Παπανδέου ανέβασε στο youtube  βίντεο - αναδρομή στη ζωή και τη δράση του ηγέτη του ΠΑΣΟΚ. Υπενθυμίζεται ότι ο Τάσος Μπιρσίμ ήταν υπεύθυνος για την απευθείας σύνδεση (κάλυψη) όλων των προεκλογικών συγκεντρώσεων και συνεδρίων και συνδιασκέψεων του ΠΑΣΟΚ.

100 Χρόνια Ανδρέας Παπανδρέου

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ