Πολιτικη & Οικονομια

Τζανακόπουλος: Δεν έχουμε νομοθετική ρύθμιση για την ΚΟ των ΑΝΕΛ και το Ποτάμι

Ζήτησε να ανοίξει διάλογος ανάμεσα στα κόμματα για το πώς πρέπει να αντιμετωπιστεί το ζήτημα

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Δημήτρης Τζανακόπουλος / © INTIME NEWS / ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ

Διαψεύδει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τα σενάρια για νομοθετική ρύθμιση προκειμένου να διατηρηθούν οι κοινοβουλευτικές ομάδες, ωστόσο επανέλαβε την ασαφή και αινιγματική χθεσινή του δήλωση «να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα».

«Δεν υφίσταται τέτοια νομοθετική ρύθμιση» δήλωσε στην «ΕΡΑ Κρήτης» ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, ο οποίος,όμως χθες, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, είχε αφήσει ανοιχτό «παράθυρο» για αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής φουντώνοντας σενάρια για «δωράκι» προς τον Πάνο Καμμένο.

«Εμείς αυτό που είπαμε χθες», διευκρινίζει ο κ. Τζανακόπουλος, «ήταν ότι έχει δημιουργηθεί μια συνθήκη στο ελληνικό Κοινοβούλιο επί της οποίας θα πρέπει να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις» και συνεχίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος «πως εξαιτίας της διαμόρφωσης του πολιτικού σκηνικού κατά την περίοδο της κρίσης, έχουν προκύψει μια σειρά από ζητήματα με κυριότερο το εξής: πολιτικά κόμματα, τα οποία έχουν λάβει το 3% στις βουλευτικές εκλογές του Σεπτέμβρη του 2015, έχουν λάβει πάνω από 3%, είτε έχουν βρεθεί χωρίς Κ.Ο, όπως είναι «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ», είτε κινδυνεύουν, ενδεχομένως, να βρεθούν χωρίς Κ.Ο, με δεδομένες δηλώσεις οι οποίες έχουν γίνει.

«Εμείς λέμε», υπογραμμίζει, «ότι πρέπει να ανοίξει ένας πολιτικός διάλογος, να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις σε σχέση με τον τρόπο που θεωρούν ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί αυτό το ζήτημα. Εμείς δεν θεωρούμε ορθό πολιτικά να διαλύονται κοινοβουλευτικές ομάδες ή, εν πάση περιπτώσει, να αποστερούνται τα πολιτικά κόμματα των δικαιωμάτων τους».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.