- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
ΝΔ για τον διορισμό της Β. Θάνου: «Διασύρει διεθνώς τη χώρα μας»
Γίνεται αναφορά και στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας για τη διαφορά στη χώρα μας
«Ο σκανδαλώδης διορισμός της κ. Βασιλικής Θάνου ως επικεφαλής της Επιτροπής Ανταγωνισμού διασύρει διεθνώς τη χώρα μας», τονίζει η ΝΔ και σημειώνει ότι στην έκθεση της Διεθνούς Διαφάνειας που δημοσιεύθηκε χθες, αναφέρεται ρητά ότι «ο διορισμός της στενής συμβούλου του κ. Τσίπρα στην Ανεξάρτητη Αρχή, υπονομεύει την ανεξαρτησία του θεσμού, δικαιώνοντας απόλυτα τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας».
Η ΝΔ προσθέτει: «Στις διαπιστώσεις της Έκθεσης της Διεθνούς Διαφάνειας για τον διορισμό της κ. Θάνου, προστίθεται σήμερα και η τοποθέτηση της αρμόδιας ευρωπαίας Επιτρόπου Ανταγωνισμού. Η κ. Margrethe Vestager, στην απαντητική της επιστολή προς τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας ο οποίος είχε θέσει υπ' όψιν της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την προσπάθεια ελέγχου της Ανεξάρτητης Αρχής, προανήγγειλε ότι θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Ελλάδα αναφορικά με την τήρηση των εγγυήσεων ανεξαρτησίας της Επιτροπής Ανταγωνισμού».
Και συνεχίζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ανεβάζοντας ακόμα τους τόνους της κριτικής του στην κυβέρνηση: «Δεν περιμένουμε, βέβαια, από τον κ. Τσίπρα να αντιληφθεί τώρα που φεύγει τη σημασία των Ανεξάρτητων Αρχών σε μία Δημοκρατία. Έχει άλλωστε αποδείξει εδώ και 4 χρόνια ότι το μόνο που τον απασχολεί είναι η συγκέντρωση της εξουσίας στον ΣΥΡΙΖΑ και τον εαυτό του».
Καταλήγοντας η ΝΔ διαβεβαιώνει ότι θα αποκαταστήσει την αξιοπιστία των θεσμών και θα θωρακίσει τις Ανεξάρτητες Αρχές ώστε να επιτελούν ανεμπόδιστα το έργο τους, ελέγχοντας όταν πρέπει και τις αποφάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Απαντά στις καταγγελίες εργαζομένων για αυξημένη πίεση στα πληρώματα
«Πρόκειται για τη δυσκολότερη διοικητική μεταρρύθμιση που γνώρισε ποτέ το ελληνικό κράτος»
H εβδομαδιαία ανασκόπηση του πρωθυπουργού - Στο επίκεντρο η μάχη κατά της ακρίβειας και η στέγαση
Με τρίπτυχο μέτρων και νέο πακέτο ελαφρύνσεων στη ΔΕΘ, η κυβέρνηση επιχειρεί να στηρίξει τα εισοδήματα
Η νέα ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου Ανάπτυξης δίνει «όπλα» στους καταναλωτές απέναντι στην ακρίβεια
Πότε μπαίνουν τα χρήματα στους λογαριασμούς των δικαιούχων
Ποιο είναι το λίπασμα και από ποια παράσιτα κινδυνεύει το πολίτευμά μας;;
«Δικαιοσύνη που καθυστερεί ισοδυναμεί με άρνηση δικαίου»
Τι κρύβεται πίσω από την τουρκική κίνηση και γιατί η Ελλάδα πρέπει να αξιολογεί τις εξελίξεις με ψυχραιμία και στρατηγική σκέψη.
Η κρισιμότητα των στιγμών δεν επιτρέπει ούτε παραλυτικές ισορροπίες ούτε φαινομενικά ανώδυνους συμψηφισμούς που θα κοστίσουν πολύ ακριβά στο άμεσο μέλλον.
Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ασκεί σκληρή κριτική σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για την πρώτη κατοικία και τη δράση των funds
Άρθρο με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από τον θάνατο του ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ
Η αναβίωση της πλειοδοσίας παροχών δεν αποτελεί απλώς προεκλογικό φαινόμενο· αποκαλύπτει ότι τα βαθύτερα αντανακλαστικά του μεταπολιτευτικού λαϊκισμού παραμένουν πολιτικά ενεργά.
Η αμοιβή συνδέεται με την επίτευξη ιδιαίτερα φιλόδοξων οικονομικών στόχων
Στην τελετή ορκωμοσίας της Σχολής Αξιωματικών ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
Να τοποθετηθεί ο Τσίπρας, ζητάει ο βουλευτής Χανίων
Η πρόταση για συνάντηση διατυπώθηκε κατά τη διάρκεια vidcast του LGBT Center Greece
Tι είπε για το νέο Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο της ΕΕ
Η απάντηση που έδωσε για τον κυριότερο αντίπαλο της κυβέρνησης
Ανθεκτικός ο τουρισμός παρά τη διεθνή αβεβαιότητα
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.