Πολιτικη & Οικονομια

Υποχρεωτικά ηλεκτρονικά οι διορθώσεις του Ε9

Με τη χρήση διαδικτυακής εφαρμογής

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51512-105327.jpg

Υποχρεωτικά θα πραγματοποιούνται μόνο ηλεκτρονικά από την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου οι υποβολές τροποποιητικών δηλώσεων στοιχείων ακινήτων (Ε9) για τα έτη από το 2011 και μετά. Ο φορολογούμενος μπορεί να υποβάλει την τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων, για διόρθωση της δήλωσης ΦΑΠ του οικείου έτους, με τη χρήση ηλεκτρονικής διαδικτυακής εφαρμογής, ακόμα και όταν έχει υποβάλει χειρόγραφα στη ΔΟΥ τροποποιητική δήλωση στοιχείων ακινήτων.

Σύμφωνα με εγκύκλιο που εξέδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών κ. Γ. Μαυραγάνης, ο φορολογούμενος έχει τη δυνατότητα, εντός τετραμήνου από την λήψη του αρχικού εκκαθαριστικού ΦΑΠ, να υποβάλει περισσότερες από μία τροποποιητικές δηλώσεις, με την προϋπόθεση ότι έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση στην προηγούμενη υποβληθείσα τροποποιητική δήλωση. Κατά την υποβολή της τροποποιητικής δήλωσης, υποχρεούται να αναγράψει σε εμφανιζόμενο πεδίο, στοιχεία που δικαιολογούν την εισαγωγή, μεταβολή ή διαγραφή εμπραγμάτου δικαιώματος.

Η εκκαθάριση των δηλώσεων θα πραγματοποιείται κυρίως από τη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, χωρίς να απαιτείται προσκόμιση παραστατικών. Ο φορολογούμενος θα λαμβάνει γνώση της νέας εκκαθάρισης με ειδοποίηση μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και θα έχει τη δυνατότητα να προβάλει και να εκτυπώσει νέο εκκαθαριστικό σημείωμα μέσω της διαδικτυακής εφαρμογής. Με τη χρήση αυτής της ηλεκτρονικής εφαρμογής θα πραγματοποιείται και η υποβολή των εκπροθέσμων τροποποιητικών δηλώσεων.

K.N.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ