- CITY GUIDE
- PODCAST
-
19°
Στο ευρώ η Βουλγαρία το νωρίτερο το 2022
Η πρόβλεψη είναι του υπουργού Οικονομικών της βαλκανικής χώρας
Την πλήρη ένταξη της Βουλγαρίας στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα, το ευρώ, το νωρίτερο την 1η Ιανουαρίου 2022, «βλέπει» ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Βλάντισλαβ Γκοράνοφ, σύμφωνα με όσα προκύπτουν από δηλώσεις που έκανε, στη διάρκεια εκδήλωσης που διοργανώθηκε στη Σόφια.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να αμφιβάλλει κάποιος για την ομαλή μετάβαση της χώρας και την ένταξή της στο ενιαίο ευρωπαϊκό νόμισμα.
Με αφορμή δημόσιες τοποθετήσεις οικονομικών παραγόντων, βάσει των οποίων οι τιμές στη Βουλγαρία θα αυξηθούν μόλις η χώρα ενταχθεί στο ευρώ, ο κ. Γκοράνοφ είπε πως πρόκειται για σκέψεις που βασίζονται σε "αχαλίνωτο σκεπτικισμό". Σημείωσε δε ότι είναι απόλυτα φυσιολογικό οι τιμές των προϊόντων να καταγράφουν ανοδική πορεία, όταν προηγείται η αύξηση της τιμής παραγωγής. Πρόσθεσε επίσης ότι η Βουλγαρία θα έχει περισσότερα οφέλη από την ένταξή της στο κοινό νόμισμα και θα αποκτήσει ισχυρότερη θέση στο ευρύτερο οικονομικό περιβάλλον.
Υπενθυμίζεται ότι στο Eurogroup της 12ης Ιουλίου 2018 η Βουλγαρία είχε κάνει το πρώτο βήμα για την ένταξή της στο ευρώ, μέσω της εισαγωγής στον μηχανισμό σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών "ERM II".
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Καλύφθηκαν και οι 10.000 θέσεις ειδικότητας - Επανεκκίνηση των προγραμμάτων «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ»
«Η ερμηνεία της, ιδιαίτερα, στην τηλεοπτική σειρά Λωξάντρα, έπλασε μία από τις εμβληματικότερες παρουσίες στην τηλεόραση»
Τι ώρα μπαίνουν τα χρήματα στα ΑΤΜ
«Στήσατε συνομωσία πάνω σε μία εθνική τραγωδία»
Εύσημα Γκεοργκίεβα στην Ελλάδα για την πρόωρη αποπληρωμή δανείων
Γιατί έπεσε άσφαλτος στο σημείο όπου βρέθηκαν τα αρχαία
Παρέμβαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στην προσύνοδο του PES για την ενεργειακή κρίση και τις διεθνείς εξελίξεις
«Θα οργανώσουμε επιχειρήσεις για να τους πετάξουμε έξω» δηλώνει ο υπουργός
Ο υπουργός Επικρατείας μίλησε για τα μέτρα στήριξης, τη δημοσιονομική σταθερότητα και την προστασία των ανηλίκων
«Δεν θα δεχθούμε περικοπές σε κρίσιμους πυλώνες» σημείωσε ο πρωθυπουργός
Η επανέναρξη του Great Sea Interconnector (GSI) και οι πιθανές επιλογές της Άγκυρας
Η παραδοχή του Αμερικανού προέδρου και το συνεχιζόμενο αδιέξοδο στη Μέση Ανατολή
«Έτσι αντιλαμβάνεται ο κ. Δούκας την αναβάθμιση μιας ιστορικής πλατείας;» διερωτάται η παράταξη «Αθήνα Ψηλά»
Στα 1,35 ευρώ το λίτρο για τους δικαιούχους του επιδόματος
Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Οκτωβρίου πραγματοποιείται σε μια κρίσιμη συγκυρία
Διπλωμάτης καριέρας και με μεγάλη εμπειρία - Το προφίλ και η πορεία του
Συνάντηση του πρωθυπουργού με αντιπροσωπεία αγροτών στη Λάρισα για το κόστος παραγωγής
Το μήνυμα για την επανένωση του ΣΥΡΙΖΑ
Με αφορμή τη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού για τη Δεξιά
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.