Πολιτικη & Οικονομια

Βουλή: Live η συζήτηση για τη Συμφωνία Πρεσπών - Η τελική ευθεία

Σε εξέλιξη η συνεδρίαση της Ολομέλειας επί του νομοσχεδίου - Στις 14:30 η ψηφοφορία

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
vouli-olomeleia
Ολομέλεια της Βουλής / © INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

Στην τελική ευθεία η συζήτηση στη Βουλή επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εξωτερικών για τη κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών

Η σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής θα ολοκληρωθεί με ψηφοφορία, η οποία αναμένεται να διεξαχθεί περί τις 14:30, δι' εκφωνήσεως του καταλόγου των βουλευτών.

 

Όπως εξήγησε ο πρόεδρος της Βουλής, μιλώντας στους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, μέχρι το απόγευμα  της Πέμπτης είχαν μιλήσει μόνο περίπου οι μισοί από τους βουλευτές που είχαν εγγραφεί ως ομιλητές και αν η ψηφοφορία διεξαγόταν απόψε θα έπρεπε να κοπούν τουλάχιστον οι μισοί συνυπολογιζομένων των παρεμβάσεων υπουργών και πολιτικών αρχηγών. Με δεδομένη τη δέσμευση για άνεση χρόνου στη διαδικασία και την τοποθέτηση όσων βουλευτών το επιθυμούσαν, δεν θα είχε κανένα νόημα -και για τον κόσμο που παρακολουθεί- και δεν θα ήταν σωστό να συνεχισθεί η συνεδρίαση όλη τη νύχτα και να διεξαχθεί η ψηφοφορία το πρωί, αφού δεν υπάρχει κανενός είδους πίεση ή δέσμευση για το πότε θα ολοκληρωθεί.

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι οι ομιλητές, μαζί με τους πολιτικούς αρχηγούς, θα φθάσουν το μεσημέρι  της Παρασκευής κοντά στους 230, περισσότεροι από όσους τοποθετήθηκαν κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού.

Η κυβέρνηση συγκεντρώνει την απαιτούμενη πλειοψηφία

Με βάση τα δεδομένα μέχρι στιγμής προκύπτει ότι η κυβέρνηση συγκεντρώνει την πλειοψηφία που χρειάζεται για την κύρωση της συμφωνίας, καθώς πέραν των 145 εδρών του ΣΥΡΙΖΑ θετική ψήφο έχουν προαναγγείλει ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, ο Σπύρος Λυκούδης, η Έλενα Κουντουρά, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο Γιώργος Μαυρωτάς, ο Σπύρος Δανέλλης και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος.

Παράλληλα, η υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα άφησε να εννοηθεί ότι θα ψηφίσει θετικά. Θετική ψήφο δεν αποκλείεται να δώσει και ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης.
 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ