Πολιτικη & Οικονομια

Την επόμενη εβδομάδα οι υπογραφές για την αύξηση του κατώτατου μισθού

Η Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους θεσμούς

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έφη Αχτσιόγλου
Έφη Αχτσιόγλου © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την ερχόμενη εβδομάδα θα υπογραφεί η υπουργική απόφαση για την αύξηση του κατώτατου μισθού, όπως ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου.

Κατά τη συνάντηση που ολοκληρώθηκε το μεσημέρι, σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day, η υπουργός Εργασίας ενημέρωσε τους εκπροσώπους των θεσμών για το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων και την ολοκλήρωση της διαδικασίας διαβούλευσης. Τους ενημέρωσε, επίσης, ότι η τελική απόφαση για το ακριβές επίπεδο της αύξησης θα ληφθεί την ερχόμενη εβδομάδα, οπότε θα υπογραφεί η σχετική υπουργική απόφαση από την ίδια.

Όπως σημείωναν μάλιστα πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επανέλαβε ότι είναι σύμφωνη με την αύξηση του κατώτατου μισθού, σημειώνοντας ότι αυτή θα πρέπει να είναι προσεκτική.

Στο πλαίσιο της ενημέρωσης, έγινε ανταλλαγή οικονομικών και νομικών επιχειρημάτων από τις δύο πλευρές, αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε και την επίδραση της αύξησης του κατώτατου μισθού σε βασικά μεγέθη της οικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκε και η πορεία υλοποίησης της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, η πρόοδος της οργανωτικής συγκρότησης του ΕΦΚΑ και το πλάνο δράσης για την ψηφιοποίηση του ασφαλιστικού ιστορικού των ασφαλισμένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, η κα Αχτσιόγλου ενημέρωσε τους εκπροσώπους των δανειστών, που φαίνεται πως προβληματίζονται έντονα για το θέμα, για τις δικαστικές διεκδικήσεις αναδρομικών από συνταξιούχους, για την περίοδο πριν την απόφαση του ΣτΕ του 2015. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ