- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Η ΔΗΜΑΡ απεφάνθη: Επίσημο το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ
Ψήφισαν 11 μέλη υπέρ και 5 κατά
Συνεδρίασε η Εκτελεστική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ και εγκρίθηκε η ακόλουθη απόφαση μετά από ψηφοφορία με 11 μέλη υπέρ και 5 κατά (ποσοστό 70%).
«H ΔΗΜΑΡ μένει σταθερή στην υπεύθυνη στάση επίλυσης του Μακεδονικού, που από την πρώτη στιγμή κράτησε σε αυτό το κρίσιμο εθνικό θέμα. Για εμάς, αυτή είναι η πραγματικά πατριωτική στάση προς όφελος των εθνικών συμφερόντων σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο.
Με αυτό το σκεπτικό, η Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ, που συνεδρίασε την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019, αποφάσισε να πει ΝΑΙ στην ψηφοφορία στη Βουλή για τη «Συμφωνία των Πρεσπών».
Αμέσως μετά την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και Επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ διέγραψε τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.
Δεδομένου ότι η απόφαση ψήφισης της «Συμφωνίας των Πρεσπών» είναι συλλογική απόφαση του κόμματός μας και όχι προσωπική απόφαση του Θανάση Θεοχαρόπουλου, η επιλογή της κ. Γεννηματά να διαγράψει από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ σημαίνει απομάκρυνση της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής. Πολύ περισσότερο που η απόφαση διαγραφής δεν λήφθηκε μετά την ψηφοφορία στη Βουλή, αλλά μετά από την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.
Tο επιχείρημα ότι η διαγραφή του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης δε σημαίνει και διαγραφή της ΔΗΜΑΡ από το Κίνημα Αλλαγής είναι αδύνατο να σταθεί λογικά. Η συγκεκριμένη απόφαση ουσιαστικά έθεσε μονομερώς τη ΔΗΜΑΡ εκτός του πολυκομματικού φορέα του Κινήματος Αλλαγής.
Η επιδίωξη της ΔΗΜΑΡ να δώσει τις επόμενες πολιτικές μάχες μέσα από το Κίνημα Αλλαγής ακυρώθηκε.
Τα 5 μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που καταψήφισαν κατέθεσαν διαφορετική πρόταση που εισηγήθηκε ο Τάσος Δαρσινός: «Είναι λάθος η διαγραφή του συντρόφου προέδρου Θανάση Θεοχαρόπουλου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα γιατί αδυνατίζει τον κοινό αγώνα για μια σύγχρονη Κεντροαριστερά. Χωρίς όμως απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ που να επικυρώνει την ρήξη με το Κίνημα Αλλαγής και να διευκρινίζει τον πολιτικό προσανατολισμό του κόμματος οδηγούμαστε σε μια σοβαρή ανατροπή της πορείας που έχουμε χαράξει. Έστω και τώρα κάνουμε για μια ακόμα φορά έκκληση ενότητας για την ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΝΑΛ».
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με αφορμή τον τελικό του Μουντιάλ
Η δήλωσή του μετά την αποχώρηση από την Κεντρική Επιτροπή
«Ο Φάμελλος πήρε κάποιες καλές θέσεις, αλλά τα μπουρδούκλωνε» είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ
«Όσοι επιλέγουν διαφορετική πολιτική διαδρομή οφείλουν να παραδώσουν την έδρα»
Η πρώτη δήλωση μετά την εκλογή της στην προεδρία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας
Με 7 ψήφους υπέρ και ένα λευκό
Αναλυτικά οι πληρωμές
«Η απαγόρευση δεν εξαφάνισε την αγορά, την παρέδωσε στη μαφία» σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός
«Τα επίσημα στοιχεία αποτυπώνουν τη θετική τροχιά της χώρας μας» σημειώνει ο πρωθυπουργός
Αναλυτικά οι ημερομηνίες ανά Ασφαλιστικό Ταμείο
Ξεκίνησαν οι θερινές εκπτώσεις 2026
Μαζί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και η Υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη
Ποιες ώρες θα είναι ανοιχτά τα μαγαζιά
«Ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα συντρόφων για ένα νέο ξεκίνημα»
Αναπτύσσεται κοινή επιχειρησιακή δράση στον τομέα της αντιτρομοκρατίας
Προτεραιότητα η πολιτική προετοιμασία και τα ψηφοδέλτια
Ο ΠτΔ επισκέφτηκε το Τζαμί Καλούτσιανης και το Οθωμανικό Λουτρό στο Κάστρο Ιωαννίνων
Tο συνολικό ποσό της δωρεάν κρατικής αρωγής ανέρχεται σε περίπου 36,5 εκατ. ευρώ
Κατά τη συνάντηση επαναβεβαιώθηκε η κοινή προσήλωση στο Διεθνές Δίκαιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.