Πολιτικη & Οικονομια

Aποστάσεις ΠΑΣΟΚ από την ομιλία Σαμαρά

Και τη «θεωρία των δύο άκρων»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51247-104866.jpg

Σαφείς αποστάσεις παίρνει η Χαριλάου Τρικούπη από τα όσα ανέφερε ενώπιον κομματικού ακροατηρίου την Παρασκευή ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς για τη θεωρία των δύο άκρων. Ο κ. Σαμαράς μιλώντας στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, χωρίς να τον κατονομάσει, έκανε ολομέτωπη επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον έμμεσα για εγκληματική βία. Μάλιστα αναφέρθηκε ονομαστικά στους τρεις νεκρούς από τον εμπρησμό της τράπεζας Marfin και στα επεισόδια στα ορυχεία χρυσού στις Σκουριές, αποδίδοντας εμμέσως τα γεγονότα αυτά σε «φίλους» του ΣΥΡΙΖΑ.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ ανέφεραν στα «Νέα» ότι «δεν πιστεύουμε και δεν δεχόμαστε τη θεωρία των δυο άκρων «διότι η βία δεν μπορεί να διαχωριστεί σε επιμέρους άκρα. Δεν τεμαχίζεται. Η βία δεν είναι δυο άκρα, είναι ένα άκρο».

»Η θεωρία των δύο άκρων είναι, με τη σειρά της διαφορετική από τη θεωρία και την πρακτική της πολιτικής πόλωσης για λόγους δημοκοπικούς που φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με το ΠΑΣΟΚ που έχει σαφή και ουσιώδη εθνικά και κοινωνικά προτάγματα. Το ΠΑΣΟΚ, δια των πράξεων του, είναι ο μόνιμος συντελεστής της σταθερότητας τα χρόνια της κρίσης. Το ΠΑΣΟΚ έχει ως προτεραιότητα του την οριστική και ασφαλή έξοδο από το «μνημόνιο» που μπορεί να επιτευχθεί με την εφαρμογή του εθνικού σχεδίου ανασυγκρότησης».

Οι ίδιοι κύκλοι, πάντοτε σύμφωνα με τα «Νέα», αναφερόμενοι στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα των τελευταίων εβδομάδων και στα γεγονότα με τη Χρυσή Αυγή ξεκαθάριζαν ότι:

«Το ΠΑΣΟΚ είχε πρώτο, έγκαιρα και επίμονα διατυπώσει την ανάγκη να αντιμετωπισθεί το φαινόμενο του εκφασισμού και η Χ.Α. ως αντιδημοκρατικό, αντικοινοβουλευτικό μόρφωμα που πλήττει το κράτος δικαίου και προωθεί την κοινωνική και πολιτική βία. Το ΠΑΣΟΚ στο ζήτημα της Χρυσής Αυγής, επιμένει στις θέσεις του όπως αυτές εκφράζονται τους τελευταίους 14 μήνες, όταν οι «άλλοι» δεν είχαν ακόμη την «πολιτική βούληση» να αντιμετωπίσουν το ζήτημα της νεοναζιστικής και εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής και έπρεπε να χαθεί η ζωή ενός νέου ανθρώπου για να την αποκτήσουν.

»Το ΠΑΣΟΚ εμμένει στην ανάγκη συσπείρωσης του συνταγματικού τόξου στον αγώνα κατά της ΧΑ, με ένα καθαρό και σταθερό μέτωπο. Η πολιτική και αξιακή αυτή αντίδραση είναι εξίσου αναγκαία με την κίνηση των ποινικών διαδικασιών με πρωτοβουλία των αρμοδίων δικαστικών αρχών που ενεργούν στο πλαίσιο των θεσμικών εγγυήσεων της ανεξαρτησίας τη δικαιοσύνης και με κριτήρια αμιγώς νομικά».

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ