Πολιτικη & Οικονομια

Σαμαράς: «Δεν υπάρχει καλή και κακή βία»

Η Δικαιοσύνη θα αποφανθεί για Μαρφίν και Σκουριές

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51235-104861.jpg

Επίθεση εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός, μιλώντας την Παρασκευή το μεσημέρι στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ. Ο κ. Σαμαράς τόνισε ότι ο διαχωρισμός της βίας σε καλή και κακή είναι απαράδεκτος και υπογράμμισε ότι παραβιάσεις της νομιμότητας δεν έχουν γίνει μόνον από τη Χρυσή Αυγή.

«Εγκληματική βία δεν ασκήθηκε μόνο στο Πέραμα αλλά και στον εμπρησμό της Marfin και εδώ η ευθύνη όλων είναι να καταγγέλλουν κάθε μορφή βίας», τόνισε ο πρωθυπουργός. «Δεν πρέπει να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της Marfin; Όπως επίσης και οι υπαίτιοι για τα έκτροπα στις Σκουριές;»

»Όλοι έχουν ευθύνη να αποδοκιμάσουν κάθε εγκληματική πράξη όχι να τρέχουν ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες δολοφονών», συνέχισε και πρόσθεσε ότι «αν θέλουν κάποιοι να θεωρούνται κόμματα δημοκρατικής ευθύνης, θα πρέπει να συμφωνούν στην τήρηση της νομιμότητας και των θεσμών «χωρίς υποσημειώσεις, διγλωσσία και ναι μεν αλλά...»

Σε ότι αφορά την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι το φαινόμενο των νεοναζί στην Ελλάδα «είναι ντροπή για μία χώρα που υπέφερε τα πάνδεινα από τους ναζί».

»Είναι ένα φαινόμενο επικίνδυνο για τις δημοκρατία μας γιατί την απειλούν όχι μόνο στα λόγια αλλά και έμπρακτα: δημιουργούν τάγματα εφόδου... σκοτώνουν». «Πρέπει να τελειώνουμε μαζί τους» τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι «πρέπει να είμαστε αμείλικτοι και να εξαλείψουμε τα αίτια που τους δημιούργησαν...»

Όχι σε νέα μέτρα

Μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΝΔ, ο πρωθυπουργός διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα και τόνισε ότι η χώρα «ξεπερνάει βήμα-βήμα την κρίση». «Κάποιοι ακούν τη λέξη επιτυχία και αφρίζουν...» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς. «Κάνουν ό,τι μπορούν να την αποδομήσουν...Το να αμφισβητείς κάθε επιτυχία της χώρας είναι σαν να τη σπρώχνεις στον εξτρεμισμό».

Δ.Κ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ