Πολιτικη & Οικονομια

Στ. Θεοδωράκης: Λογική λύση η Συμφωνία των Πρεσπών

«Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σταύρος Θεοδωράκης
Σταύρος Θεοδωράκης/©INTIME/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ

Για τη Συμφωνία των Πρεσπών, τη διαγραφή Δανέλλη και τις πολιτικές του επιλογές τοποθετήθηκε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού μίλησε το βράδυ της Παρασκευής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, χαρακτηρίζοντας «λογική λύση» τη Συμφωνία των Πρεσπών παρόλο που είναι αντίθετος με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Ερωτώμενος για την απόφασή του οι βουλευτές του Ποταμιού να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ο κ. Θεοδωράκης απάντησε ότι δεν κοιτάζει την πολιτική του επιβίωση αλλά την πατρίδα, τους Έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. «Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο Ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον» δήλωσε.

Και πρόσθεσε: «Το βασικό που πρέπει να σκεφτουμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι σχεδόν όλος ο κόσμος αναγνωρίζει τους γείτονές μας ως "Μακεδονία". Έχουμε την ευκαιρία να την προσδιορίσουμε ως "Βόρεια Μακεδονία". Πρέπει να αρπάξουμε αυτήν την ευκαιρία».

Χαρακτήρισε δικαιολογημένη τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι όσοι παραμένουν στο Ποτάμι δεν θα πάνε αλλού.

«Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα πάω σπίτι μου»

Υποστήριξε, επίσης, ότι αποχώρησε από το Κίνημα Αλλαγής γιατί δεν θέλησε να γίνει σαν το παλιό ΠΑΣΟΚ και πως η κ. Γεννηματά άρχισε το πισωγύρισμα.

Όταν ρωτήθηκε για το αν θα δεχόταν πρόσκληση να συμμετάσχει σε ευρύτερο μέτωπο των προοδευτικών δυνάμεων απάντησε: «Με τον κ. Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. Χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή».

Όπως είπε, το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές, καθώς κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου.

«Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια. Αν δεν μπούμε στη Βουλή, θα πάω σπίτι μου» διευκρίνισε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ