Πολιτικη & Οικονομια

ΣΥΡΙΖΑ: Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
syriza
ΣΥΡΙΖΑ © INTIMENEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Σχόλιο για τις σημερινές δηλώσεις του Γραμματέα της ΝΔ. κ. Αυγενάκη στον ΑΝΤ1 έκανε το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Ο ακροδεξιός κατήφορος της ΝΔ δεν έχει τέλος. Μετά την επανειλημμένη άρνηση του κ.Μητσοτάκη να καταδικάσει την οργανωμένη επιχείρηση εκφοβισμού βουλευτών από κεντρικό στέλεχος της ΝΔ στα Βόρεια Προάστια, ο γραμματέας της, κ. Αυγενάκης, σε σημερινή του παρέμβαση στον ΑΝΤ1, πρόσφερε εκ νέου κάλυψη σε αυτές τις αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφιβολία: πίσω από αυτό το συντονισμένο σχέδιο, στοχοποίησης και απειλών σε βουλευτές, βρίσκεται η ηγετική ομάδα της ΝΔ και προσωπικά ο αρχηγός της, κ. Μητσοτάκης. Ο ίδιος υπηρετεί τον ακροδεξιό λαϊκισμό, για να κάνει το χατίρι των κ. Σαμαρά, Γεωργιάδη και Βορίδη.»

Νωρίτερα, ο κ. Αυγενάκης είχε δηλώσει ότι «Έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας, μία κυβέρνηση κουρελού. Θέλουν να αλλοιώσουν ακόμα και τη σύνθεση των επιτροπών».

Ο γραμματέας ΠΕ της ΝΔ, Λευτέρης Αυγενάκης μιλώντας στην τηλεόραση του «ANT1» τόνισε πως η διαδικασία για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ήταν πολύ συμπιεσμένη και έτσι δεν δόθηκε η δυνατότητα να μιλήσουν οι βουλευτές.

«Από την ΝΔ μιλήσαμε μόνο 12 βουλευτές. Ήταν διαδικασία-κονσέρβα, κακή στιγμή για το Κοινοβούλιο και την ευθύνη την έχει ο κ. Βούτσης» είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως η νέα κυβέρνηση που συγκροτήθηκε είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη, σε όλες τις επιτροπές ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να ζητεί και να λαμβάνει τη στήριξη άλλων κομμάτων ή ανεξάρτητων βουλευτών προκειμένου να περνάει τα νομοσχέδια. «Έτσι θα πορευτεί μέχρι τις εκλογές, με συγκυριακές πλειοψηφίες διότι αυτό ακριβώς ορίζει το Σύνταγμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 68, παράγραφος 3 του Συντάγματος οι κοινοβουλευτικές επιτροπές συνιστώνται ανάλογα με τη δύναμη των κοινοβουλευτικών ομάδων και των ανεξάρτητων βουλευτών. Δεν προβλέπουν ως κριτήριο συγκρότησης των επιτροπών την όποια συγκυριακή και ετερόκλητη πλειοψηφία μπορεί να προκύψει από μια ψήφο εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση. Βάσει του Συντάγματος, οι βουλευτές που μετέχουν στις Κοινοβουλευτικές Επιτροπές είναι απαραίτητο να αντιστοιχούν ακριβώς στη δύναμη των κομμάτων στην Ολομέλεια.

Το Σκοπιανό και τα εθνικά θέματα δεν είναι για εργαλειοποίηση όπως κάνουν οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος. Όχι άλλο ποδόσφαιρο με αυτά τα θέματα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Αυγενάκης τόνισε επίσης πως οι Νεοδημοκράτες είναι μία γροθιά απαντώντας στην κριτική που του άσκησε ο Νίκος Φίλης. «Αυτοί που στήνανε κρεμάλες στις πλατείες, που κάνανε τα πάντα για να ανέβουν στην εξουσία, δε μπορούν να μιλάνε για τα στελέχη της ΝΔ! Τα στελέχη μας είναι δημοκράτες, μαχητές και δεν τους φοβούνται», είπε χαρακτηριστικά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ