Πολιτικη & Οικονομια

Χαμός στη Βουλή με Καμμένο, Βούλτεψη και Κουμουτσάκο (video)

«Δεν σε πάω βόλτα με το κότερο που να χτυπιέσαι κάτω»

62224-137655.jpg
Newsroom
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Newsbeast.gr - Καμμένος: Βόλτα με το κότερο δεν σε πάω που να χτυπιέσαι κάτω

Στο «κόκκινο» ανέβηκε η ένταση στη Βουλή στη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου των ΑΝΕΛ Πάνου Καμμένου, ο οποίος συγκρούστηκε φραστικά με τη βουλευτή της ΝΔ Σοφία Βούλτεψη, ενώ αναφέρθηκε και στον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Αφορμή για την κόντρα στάθηκε η τοποθέτηση του κ. Καμμένου ότι η ΝΔ δεν έχει σταθερή θέση για το «σκοπιανό» με βάση ερώτηση που είχαν καταθέσει βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο κ. Καμμένος διάβασε τα ονόματα των υπογραφόντων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και αυτό της κ. Βούλτεψη, η οποία εξερράγη και ζήτησε το λόγο επί προσωπικού.

Ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης προσπάθησε να επιβάλλει την τάξη, αλλά η κ. Βούλτεψη φάνηκε να μην ηρεμεί, κάνοντάς τον να πει «μην με υποχρεώσετε να σηκωθώ πάνω».

Ο κ. Κακλαμάνης ωστόσο, υποχρεώθηκε να επαναφέρει στην τάξη και τον κ. Καμμένο ο οποίος απευθυνόμενος στην κ. Βούλτεψη την παρακίνησε να τον πάει και στο... Κακουργειοδικείο, και της είπε σε έντονο ύφος «Κάτσε κάτω», ενώ νωρίτερα την είχε προκαλέσει λέγοντάς της, γελώντας: «Βόλτα με το κότερο δεν σε πάω ποτέ, χτυπήσου κάτω»

Εκείνη τη στιγμή ακούστηκε άλλη μία φωνή από τα έδρανα και ο Νικήτας Κακλαμάνης είπε ότι «διαγράφω από τα πρακτικά την φράση του κ. Καράογλου».

Λίγα λεπτά μετά, θα γινόταν ευκρινές ποια ήταν η φράση καθώς ο Πάνος Καμμένος ανέφερε ότι «είναι ντροπή να ακούγονται εδώ μέσα φράσεις για αλκοτέστ» με τον Νικήτα Κακλαμάνη να του απαντά ότι τον προστάτεψε ζητώντας άμεσα να διαγραφεί η εν λόγω φράση από τα πρακτικά.

Newsbeast.gr - Ο Πάνος Καμμένος για το «αλκοτέστ» που ακούστηκε στη Βουλή

Στη συνέχεια, η κυρία Βούλτεψη ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού για να απαντήσει στον κ. Καμμένο. 

«Δεν πρόκειται να ανεχθώ άλλο μέσα σε αυτή την αίθουσα υπονοούμενα σε σχέση με ζητήματα ηθικής και σεξιστικά υπονοούμενα» ανέφερε η Σοφία Βούλτεψη και συνέχισε: «Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που σήμερα μας αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έλεγαν μόνο ψέματα σε εμάς και στον ελληνικό λαό, έλεγαν ψέματα και μεταξύ τους ο και τώρα κλαίει ο ένας για τον άλλον».

Η απάντηση της Βούλτεψη στον Καμμένο

«Η ΝΔ δεν δέχεται μαθήματα πατριωτισμού» σχολίασε μετά την ομιλία του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος.

Την αντίδραση του κ. Κουμουτσάκου προκάλεσε η επίκληση, εκ μέρους του κ. Καμμένου, επίκαιρης επερώτησης που είχε καταθέσει η ΝΔ το 2017 με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί ποια θέση είχε η κυβέρνηση στο ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και από την οποία, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, η ΝΔ αναγνώριζε σλαβομακεδονική ιθαγένεια.

«Ο κ. Καμμένος επιδόθηκε για ακόμη μια φορά στο γνωστό του σπορ. Ψεύδεται, παραποιεί, παραμορφώνει, διαμορφώνοντας ψευδείς εντυπώσεις», είπε ο Γιώργος Κουμουτσάκος και πρόσθεσε: «Η επίκαιρη επερώτηση της ΝΔ προς τον υπουργό Εξωτερικών το 2017, είχε μόνο σκοπό, όπως καταγράφεται, να διαπιστώσει ποια ήταν η θέση της κυβέρνησης στο ζήτημα της ονομασίας. Αυτό ζητούσε να μάθει και ο ελληνικός λαός. Η ερώτηση καλούσε επί λέξη τον κ. Κοτζιά να απαντήσει "ποια είναι τελικά η θέση της χώρας αναφορικά με την ονομασία της ΠΓΔΜ; εκείνη που αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ, του οποίου προΐσταται ο κ. Κοτζιάς ή αυτά που δηλώνει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας;". Αυτή ήταν η ερώτηση. Στην ερώτηση αυτή ουδέποτε πήραμε απάντηση. Στο περιθώριο ενός Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, είχαμε ατύπως μια απάντηση από τον κ. Κοτζιά. Του είπα τότε "Νίκο, δεν έχεις απαντήσει στην ερώτηση και αυτό είναι αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά". Η απάντηση ήταν "δεν πρόκειται να το κάνω διότι θέλεις να με βάλεις να εκθέσω τον Καμμένο"».

Για όσα είπε ο κ. Καμμένος περί αναγνώρισης Σλαβομακεδόνων από τη ΝΔ, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ είπε: «Δεν διάβασε σκοπίμως ο κ. Καμμένος αυτό που η ερώτηση έγραφε. Ότι σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή των Σκοπίων, το 64% του γενικού πληθυσμού είναι Σλαβομακεδόνες. Αυτό έλεγε η επίσημη απογραφή των Σκοπίων. Ακόμα και οι Σκοπιανοί τους λένε Σλαβομακεδόνες, η ελληνική κυβέρνηση τους λέει Μακεδόνες». 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ