- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Ν. Κοτζιας: Δεν θα μου μιλάει η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας
Ο τέως υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών
«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» τόνισε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε.
«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής για την πρόταση επί της ψήφου εμπιστοσύνης.
Απευθυνόμενος προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης τόνισε ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι η συμφωνία θα φέρει όλα «τα στραβά και τα παράλογα».
«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Είπε ακόμη ότι στη συμφωνία η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την ταυτότητα, πουθενά. Η γλώσσα υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι «είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.
«Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. «Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι προδότες είναι αυτοί που παρέδωσαν στο βουλγαρικό φασιμό την Καβάλα, εκείνοι που παρέδωσαν την Κύπρο.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Oι ημερομηνίες πληρωμής ακολουθούν τον κανόνα του διαχωρισμού μεταξύ μισθωτών και μη μισθωτών
Υψηλότερο εισοδηματικό όριο, πρόσβαση χωρίς κριτήρια για τρίτεκνους και πολύτεκνους και αυξημένο voucher
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα πολιτισμού και πολιτιστικής διπλωματίας
Το σίγουρο είναι ότι το νομικό τοπίο έχει αλλάξει δραστικά από την εποχή της Χρυσής Αυγής
Η 90ή ΔΕΘ βρίσκει την ελληνική οικονομία στο τέλος μιας ιστορικής περιόδου χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και μπροστά στο δύσκολο τεστ της επόμενης ημέρας.
Από τα πρώτα περίπτερα του 1926 και τη μεταπολεμική έκρηξη έως τη σημερινή οικονομική και πολιτική σκηνή της χώρας, η ΔΕΘ συμπληρώνει έναν αιώνα ζωής και ετοιμάζεται για το μέλλον
Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις των αναλυτών
Ποιες περιοχές εντάσσονται στο πρόγραμμα αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού εγκαταστάσεων
Ο «πελάτης» αξιολογεί τη σχέση του με την εξουσία με βάση το προσωπικό όφελος. Ο «πολίτης» ενδιαφέρεται και για πράγματα που δεν μεταφράζονται άμεσα σε ευρώ στην τσέπη του
Η αναφορά στον θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη
Με αιχμή τον συνεδριακό, γαστρονομικό, πολιτιστικό και ιαματικό τουρισμό, η Θεσσαλονίκη αξιοποιεί τη θέση της και εξελίσσεται σε έναν ολοκληρωμένο διεθνή προορισμό
Η θερμή υποδοχή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας
Η ιδιωτική κλινική ήταν δηλωμένη ως απλό παθολογικό ιατρείο
Επισκέφτηκε το πάρκο βιοτεχνολογίας Athens LifeTech Park στα Σπάτα
«Έχει κριθεί πολλάκις με την ίδια ετυμηγορία, αυτή του αποτυχημένου πρωθυπουργού»
Ποιες περιοχές ωφελούνται από τον επιμερισμό του ειδικού τέλους
«Το ΠΑΣΟΚ δεν ζητά εύνοια. Απαιτεί κανόνες. Και όταν παραβιάζονται, θα το λέμε με το όνομά του» σημειώνει η πρώην υπουργός
«Πορεύθηκε με το ταλέντο του, με ειλικρίνεια και με γνήσιο αυθορμητισμό»
Τα φορολογικά κίνητρα και η μετακόμιση του billionaire
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.