Πολιτικη & Οικονομια

Ν. Κοτζιας: Δεν θα μου μιλάει η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας

Ο τέως υπουργός Εξωτερικών υπεραμύνθηκε της συμφωνίας των Πρεσπών

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Κοτζιας / Βουλή
Νίκος Κοτζιας / Βουλή / © INTIME NEWS ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Η Συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι» τόνισε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς υπερασπιζόμενος τη Συμφωνία που ο ίδιος διαπραγματεύτηκε.

«Ακούω κατηγορίες ότι η γειτονική χώρα θα φτάσει μέχρι το Αιγαίο. Η πραγματικότητα είναι ότι η Βόρεια Μακεδονία έχει μόλις το 1% της στρατιωτικής ισχύος μας και το ΑΕΠ της είναι μόλις το 6% του δικού μας» επισήμανε μεταξύ άλλων ο Νίκος Κοτζιάς κατά την τοποθέτησή του από το βήμα της βουλής για την πρόταση επί της ψήφου εμπιστοσύνης.

Απευθυνόμενος προς τα κόμματα τη αντιπολίτευσης τόνισε ότι θέλει να εκφοβίσει τον κόσμο ότι η συμφωνία θα φέρει όλα «τα στραβά και τα παράλογα».

«Τελειώσαμε με τον αλυτρωτισμό. Δεν τίθεται ζήτημα μειονότητας. Χωρίς σύμβολα εις βάρος μας και εδαφικές διεκδικήσεις» επισήμανε χαρακτηριστικά ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας. Η συμφωνία των Πρεσπών αναβαθμίζει τη χώρα μας στο παγκόσμιο γίγνεσθαι. Δεν υπάρχει πρόβλημα ιθαγένειας νομικά. Είπε ακόμη ότι στη συμφωνία η ιθαγένεια δεν ταυτίζεται με την ταυτότητα, πουθενά. Η γλώσσα υποστήριξε για μια ακόμη φορά ότι «είχε δοθεί πριν από 40 χρόνια και δεν αλλάζει αυτό σύμφωνα με τα όσα τονίζει ο ΟΗΕ. Πλέον οι γείτονές μας γίνονται φίλοι μας» ανέφερε μεταξύ άλλων.

«Δέχεστε το διεθνές δίκαιο ή παριστάνετε τους τουρκολάγνους;» διερωτήθηκε απευθυνόμενος προς την αντιπολίτευση. «Δεν θα μου μιλάει εμένα η ελληνική ακροδεξιά περί προδοσίας» επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε ότι προδότες είναι  αυτοί που παρέδωσαν στο βουλγαρικό φασιμό την Καβάλα, εκείνοι που παρέδωσαν την Κύπρο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ