- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Πάνος και Αλέξης, δύο ξεφτέρια του σινεμά
Αν δεν μας έσωζαν από τα μνημόνια, θα μπορούσαν να κρατούν την κινηματογραφική στήλη της Athens Voice
Μπορεί η πολιτική να χώρισε προσωρινά τους δύο ηγέτες της Αριστεράς και της Προόδου, όμως εξακολουθούν να είναι πολλά αυτά που θα τους κρατάνε για πάντα ενωμένους, όπως το δοξάρι με το βιολί, τον τέντζερη με το καπάκι και τα οπίσθια με το βρακί. Το βασικότερο όλων είναι η γνωστή αγάπη τους για την Τέχνη, συγκεκριμένα την 7η. Ακόμη και όταν μιλούν τη σκληρή αντιμνημονιακή γλώσσα, φροντίζουν να πασπαλίζουν τις φράσεις τους με κινηματογραφόφιλες αναφορές και το τελευταίο κρούσμα συνέβη κατά τη χθεσινή συνέντευξη του Πάνου Καμμένου στο δελτίο του Star. Έχοντας για ακόμη μια φορά προετοιμαστεί κατάλληλα, μόλις του τέθηκε η ερώτηση για τον δανεισμό βουλευτών των ΑΝΕΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγουν τα κουκιά της κυβερνητικής πλειοψηφίας, παρέπεμψε στο κινηματογραφικό έργο «50 αποχρώσεις του γκρι». Έπειδή όμως έχει σπουδάσει στο εξωτερικό και μιλάει άπταιστα τις ξένες γλώσσες, έκανε και την αυτόματη μετάφραση. Σύμφωνα με το «λεξικό Καμμένου», οι «50 αποχρώσεις του γκρι» είναι η ταινία «Grey Shadow».
Η έντιμη σχέση με τις κινηματογραφικές γνώσεις διακρίνει και τον Αλέξη Τσίπρα. Ακόμη και στην εποχή που έδινε αγώνες ώστε να αποδεσμευτεί η χώρα από τον σφιχτό εναγκαλισμό του παγκόσμιου καπιταλισμού και γύριζε αποκαμωμένος στο σπίτι, για το οποίο δεν πλήρωνε ΕΝΦΙΑ γιατί είναι άδικος νόμος και θα τον καταργήσει, ξέκλεβε λίγο χρόνο για να απολαύσει καλλιτεχνικές ταινίες. Αγαπημένη του το «Die Hard» με τον Μπρους Γουίλις, την οποία αρχικά δεν ήθελε να δει, γιατί ήταν αμερικάνικη και φόνευε του λαούς, αλλά οι σύντροφοί του από την σελίδα Τέχνης της «Αυγής» τον ενημέρωσαν ότι στην πραγματικότητα είναι αγγλική. Την παρακολούθησε λοιπόν ως ένδειξη συμπαράστασης στους αγωνιστές του IRA και επί τη ευκαιρία την ξαναβάφτισε «Too Hard to die» και την παρομοίασε με τον ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης είναι ταινία καταστροφής (του ιμπεριαλισμού).
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Από τα lockers μέχρι το EduPlan.AI
Το πραγματικό ΑΕΠ αντί για 7 μονάδες αυξήθηκε κατά 11 και οι θέσεις απασχόλησης από 200.000 έφτασαν τις 550.000, αναφέρει ο υπουργός Επικρατείας
Έως 1.939 ευρώ τον μήνα για προσωπική βοήθεια
Οι πληρωμές και τα εκταμιευμένα κεφάλαια δανείων ανέρχονται συνολικά σε 28,4 δισ. ευρώ
«Κανείς δεν μιλά εξ ονόματός μου. Ό,τι θέλω να πω, το λέω μόνη μου, καθαρά και με την υπογραφή μου»
«Πάνω από τους μισούς που αποχώρησαν δεν τους ήξερα»
Νέο αυστηρό μήνυμα του πρωθυπουργού στην Τουρκία
Σε ποιες περιπτώσεις σταματά να λειτουργεί
Είχε γνωστοποιήσει την πρόθεσή της προτού κλείσει η Βουλή
Μέχρι πότε θα μπει στα ΑΤΜ
Η ημέρα και η ώρα που μπαίνουν τα χρήματα των δικαιούχων στα ΑΤΜ
Πότε ξεκινούν οι πρώτες διανυκτερεύσεις σε καταλύματα
Από τη χρεοκοπία της εμπιστοσύνης στην επιστροφή της αξιοπιστίας
«Ελλάδα 2.0», ακρίβεια, νέα σχολική χρονιά και χωροταξικά μεταξύ άλλων
Ο υπουργός Εξωτερικών απορρίπτει την κριτική περί «μαλθακής» πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα
Παρεμβάσεις σε τρία κρίσιμα πεδία προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών
Η ανάρτηση της Αννίτας Δημητρίου, προέδρου της Βουλής της Κυπριακής Δημοκρατίας
Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί στις 11:30 στο Μέγαρο Μαξίμου, με επτά θέματα στην ημερήσια διάταξη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.