Πολιτικη & Οικονομια

Δένδιας: Ακόμα και αν εξασφαλιστούν οι 151, αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά

«Η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό»

Athens Voice News
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Νίκος Δένδιας
Νίκος Δένδιας © INTIMENEWS / ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Την άποψη ότι «ακόμα και αν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά» εκφράζει, στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας επίσης ότι «η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, σε αυτές τις συγκυρίες, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό».

Ερωτηθείς για τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα-Καμμένου, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι «ο "γάμος" δεν ήταν "εξ έρωτος" αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν "συνοικεσίου εκ συμφέροντος"» και προσθέτει ότι «η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το "διαζύγιο", ακόμα και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό».

Σχετικά με το αν προτίθεται ή όχι η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρωθυπουργός, ενδεχομένως, να διακατέχεται από "ευσεβείς πόθους", ώστε να απορριφθεί μία πρόταση μομφής της ΝΔ, λόγω των σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή και να μην μπορεί στην πράξη να προκληθεί εκ νέου τέτοιο ζήτημα επί ένα εξάμηνο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «αν κριθεί απαραίτητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας».

Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της ΝΔ» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας σχολιάζει «αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της "εθνότητας-ταυτότητας" ίσως να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας».

Τέλος, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Δένδιας δηλώνει: «Με τον κ. Παυλόπουλο μας συνδέει μακρά γνωριμία και προσωπική φιλία...Την απόφαση , όμως, για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την Προεδρεία της Δημοκρατίας θα τη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από διαβουλεύσεις που θα επιλέξει στον κατάλληλο χρόνο».

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

O Άδωνις Γεωργιάδης
Απάντηση Άδωνι Γεωργιάδη στον Σαμαρά για το «ακαθόριστο φύλο»: Λάθος της ανοδόχου του ΕΟΠΥΥ

«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Σοφία Ζαχαράκη στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής
Μητσοτάκης στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καισαριανής: Την επόμενη Παρασκευή όλα τα σχολεία θα είναι έτοιμα για το πρώτο κουδούνι

«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός

Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης
Περιμένοντας μια εθνική πρωτοβουλία καταναλωτικής συνείδησης

Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY