- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Δένδιας: Ακόμα και αν εξασφαλιστούν οι 151, αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά
«Η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό»
Την άποψη ότι «ακόμα και αν εξασφαλίσει ο κ. Τσίπρας την ευκαιριακή στήριξη 151 βουλευτών αυτό το κυβερνητικό σχήμα δεν θα πάει μακριά» εκφράζει, στην συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, σημειώνοντας επίσης ότι «η μόνη ωφέλιμη λύση για τη χώρα, σε αυτές τις συγκυρίες, είναι οι εκλογές το συντομότερο δυνατό».
Ερωτηθείς για τις σχέσεις των κυβερνητικών εταίρων, Τσίπρα-Καμμένου, ο κ. Δένδιας υποστηρίζει ότι «ο "γάμος" δεν ήταν "εξ έρωτος" αλλά είναι προφανές ότι αποτελούσε προϊόν "συνοικεσίου εκ συμφέροντος"» και προσθέτει ότι «η σύμπραξη ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν είναι εύκολο να διακοπεί στην πράξη και πιστεύω ότι το "διαζύγιο", ακόμα και εάν οριστικά υπάρξει, θα είναι προσχηματικό».
Σχετικά με το αν προτίθεται ή όχι η ΝΔ να καταθέσει πρόταση δυσπιστίας στην κυβέρνηση, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Ο πρωθυπουργός, ενδεχομένως, να διακατέχεται από "ευσεβείς πόθους", ώστε να απορριφθεί μία πρόταση μομφής της ΝΔ, λόγω των σημερινού συσχετισμού δυνάμεων στη Βουλή και να μην μπορεί στην πράξη να προκληθεί εκ νέου τέτοιο ζήτημα επί ένα εξάμηνο, όπως προβλέπει το Σύνταγμα». Ωστόσο ξεκαθαρίζει ότι «αν κριθεί απαραίτητο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έχουμε τη δυνατότητα να καταθέσουμε πρόταση δυσπιστίας».
Αναφορικά με τις πρόσφατες δηλώσεις της Γερμανίδας καγκελαρίου ότι «δεν μπορεί να επηρεάσει τη θέση της ΝΔ και του αρχηγού της ΝΔ» σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Δένδιας σχολιάζει «αν δεν υπήρχε η εντονότατη αντίδραση του κόμματός μας στο ζήτημα της "εθνότητας-ταυτότητας" ίσως να μην υπήρχε εφεξής καμία ελπίδα βελτίωσης της διατύπωσης των συγκεκριμένων σημείων από την κυβέρνηση των Σκοπίων. Αυτό το γνωρίζουν οι εταίροι και σύμμαχοί μας».
Τέλος, ερωτηθείς για το αν η ΝΔ στηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του ΠτΔ, Προκόπη Παυλόπουλου, ο κ. Δένδιας δηλώνει: «Με τον κ. Παυλόπουλο μας συνδέει μακρά γνωριμία και προσωπική φιλία...Την απόφαση , όμως, για το πρόσωπο που θα προτείνει η ΝΔ για την Προεδρεία της Δημοκρατίας θα τη λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά από διαβουλεύσεις που θα επιλέξει στον κατάλληλο χρόνο».
ΠΡΟΣΦΑΤΑ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
«Ένα λάθος έγινε και διορθώθηκε, ψυχραιμία. Σπάει ρεκόρ η ελαφρότητα όσων θέλουν να ρίξουν τον Μητσοτάκη», τονίζει μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να αναλάβουν υπηρεσία από τη Δευτέρα 7 έως και την Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2026
Η πλειονότητα των μέτρων της ΔΕΘ θα αφορούν το 2027, τόνισε μεταξύ άλλων ο Παύλος Μαρινάκης
Νέες δυνατότητες για την έρευνα, τις επιχειρήσεις, τις επενδύσεις και την απασχόληση
Περιοδεία του υπουργού Υγείας στον Έβρο
Η ανάρτηση της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας
Παρά τις μεγάλες μειώσεις τιμών, η αγοραστική κίνηση δεν ικανοποίησε σημαντικό μέρος της αγοράς
Μια από τις μεγαλύτερες αστικές αναπλάσεις που έχουν πραγματοποιηθεί στην Αττική
Υπό παρακολούθηση το τουρκικό ερευνητικό σκάφος «TUBITAK MARMARA»
«Δύο έθνη με κοινές αξίες, συμφέροντα και προκλήσεις θα αντιμετωπίσουν μαζί τις απειλές του αύριο»
«Δεν πρέπει να επιβαρυνθούν άλλο οι Έλληνες πολίτες», τόνισε ο Υπουργός Ναυτιλίας
Νέες παρεμβάσεις προστασίας, αποκατάστασης και ανάδειξης προϋπολογισμού άνω των 15.000.000 ευρώ
Δυο γενιές Θεσσαλονικέων δεν είχαν δει το μνημείο χωρίς σκαλωσιές
Έως τις 30 Σεπτεμβρίου η παράταση για τις κλειστές κατοικίες
Θα λάβει αποζημίωση από τον Αντώνη Λιάκο
«Η καλύτερη επιβράβευση είναι τα χαμόγελα των παιδιών όταν θα έρθουν και θα δουν ένα σχολείο αντάξιο των προσδοκιών τους» σημείωσε ο πρωθυπουργός
«Μητσοτάκης και Τσίπρας έχουν κριθεί» λέει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ
Αν το κράτος παίξει σωστά τον ρόλο του και ο καταναλωτής παίξει σωστά τον δικόν του, τότε δεν χρειάζονται ούτε παρακάλια ούτε πιέσεις. Βέβαια τότε δεν θα υπάρχει και καμάρι για τις τιμές που «ρίχνει η κυβέρνηση».
Τα μέτρα Μητσοτάκη, το στίγμα Τσίπρα και η επέτειος Ανδρουλάκη
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.