Πολιτικη & Οικονομια

Μητσοτάκης: Δεν έχει προηγούμενο ο πολιτικός αυτοεξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση από τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας

62224-137655.jpg
Newsroom
3’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης/©INTIME/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα πεπραγμένα των τελευταίων ημερών, αλλά και νέο άνοιγμα σε ευρύτερες κοινωνικές και πολιτικές δυνάμεις έκανε από το βήμα του συνεδρίου της Δράσης ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Σημειωτέον, λίγο πριν την άνοδο του κ. Μητσοτάκη στο βήμα, ο πρόεδρος της Δράσης Θεόδωρος Σκυλακάκης είχε ανακοινώσει την αναστολή δραστηριότητας του κόμματος, ώστε να συνδράμει στον εκλογικό αγώνα της ΝΔ, δύο χρόνια μετά την ανακοίνωση της σύμπραξης της Δράσης με τη ΝΔ. Ορμώμενος από αυτό, ο κ. Μητσοτάκης ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος για την απόφασή τους, κάνοντας λόγο για «μια απόφαση ευθύνης». 

«Η πολιτική συγκυρία απαιτεί οι επόμενες κάλπες να αναδείξουν μια κυβέρνηση που θα αποτυπώνει τη μεγαλύτερη δυνατή πλειοψηφία στη βάση ενός σοβαρού μεταρρυθμιστικού σχεδίου. Γι’ αυτό είπα εξ αρχής πως ακόμη κι αν η Ν.Δ είναι αυτοδύναμη, θα επιδιώξουμε συνεργασίες», υπογράμμισε σε αυτό το πνεύμα ο κ. Μητσοτάκης. «Θα διεκδικήσουμε τη σύμπλευση με δυνάμεις και προσωπικότητες που, χωρίς να ανήκουν στο κόμμα μας, θα είναι διατεθειμένες να στηρίξουν τις μεγάλες αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας», προσέθεσε. «Καλώ σε συμπαράταξη όλες τις δυνάμεις που αντιστάθηκαν στο λαϊκισμό, κρατώντας όρθια τη χώρα», είπε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Πολιτικός αυτοεξευτελισμός χωρίς προηγούμενο

«Ο επίλογος του κ. Τσίπρα επιβαρύνει την οικονομική καταστροφή με πολιτικά αδιέξοδα: Με σκευωρίες κατά των πολιτικών του αντιπάλων και με απαράδεκτες, ανήκουστες, επιθέσεις στην Δικαιοσύνη και τους θεσμούς», είπε ακόμα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Έκανε λόγο, ακόμα, για «παρασκηνιακές μεθοδεύσεις, έστω και για λίγους ακόμη μήνες εξουσίας». «Ο πολιτικός αυτό-εξευτελισμός των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τις τελευταίες μέρες δεν έχει προηγούμενο στη Μεταπολίτευση», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι «η δημόσια ζωή δηλητηριάζεται από τις παλινδρομήσεις και τις κωλοτούμπες των δύο τυχοδιωκτών συνεταίρων». Μίλησε για «πρωτοφανή παζάρια με κάποιους γυρολόγους βουλευτές, «πρόθυμους» να μετατραπούν σε δεκανίκια μιας εξουσίας σε αποδρομή», που εξελίσσονται στο παρασκήνιο και όλα αυτά, «ενώ Τσίπρας και Καμένος ασχολούνται μόνο με το πώς θα αγκιστρωθούν για λίγο ακόμη στις καρέκλες τους».  Τόνισε, δε, ότι «ακόμη και η προαναγγελθείσα και η υποτιθέμενη αδιαπραγμάτευτη παραίτηση του υπουργού Άμυνας μπήκε στον πάγο λόγω της επίσκεψης Μέρκελ», ενώ μίλησε και για «σκανδαλώδη τροπολογία» που ο κ. Καμμένος επιδιώκει να ψηφιστεί στη Βουλή. «Όλοι οι πολίτες έχουν πια καταλάβει ότι τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο βέβαια και ο κ. Καμμένος δεν έχουν κανένα σχέδιο για το μέλλον της χώρας μας. Το μόνο που τους συνδέει είναι η αγωνία τους για το πότε θα χάσουν την εξουσία», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Συμπαράταξη της αντιπολίτευσης σε κοινό μέτωπο

Επιπρόσθετα, ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι η οικονομική ζημία που προκάλεσε η κυβέρνηση μετατρέπεται σε «θεσμικό, αλλά και ηθικό ναυάγιο». Τόνισε, δε, ότι «ο αντιθεσμικός παροξυσμός του ΣΥΡΙΖΑ καθιστά ακόμη πιο κρίσιμη τη συμπαράταξη της αντιπολίτευσης σε ένα κοινό μέτωπο». Προσέθεσε, δε, ότι αυτή ακριβώς η κατάσταση επιβάλλει και την άμεση προσφυγή στις κάλπες. «Γιατί εκτός από το Κράτος Δικαίου και τη δημοκρατική τάξη απειλείται πια και η αξιοπρέπεια του πολιτικού κόσμου», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

«Η χώρα δεν μπορεί να στηρίζεται σε μια ευκαιριακή κυβερνητική πλειοψηφία-κουρελού από πολιτικούς καρεκλολάγνους. Και δεν μπορεί η συμπεριφορά του πρωθυπουργού και των υπουργών του να προσβάλλει έναν ολόκληρο λαό», προσέθεσε και προσδιόρισε το πολιτικό στοίχημα για τις επόμενες εκλογές στο «πώς θα μετατρέψουμε την κυρίαρχη κοινωνική δυσπιστία, που τελικά οδηγεί στην απάθεια και την αδιαφορία, σε θετική ψήφο εμπιστοσύνης». 

«Ορισμένοι στην Ευρώπη εθελοτυφλούν…»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντησή του με την Καγκελάριο Μέρκελ, λέγοντας ότι την παραπάνω «αλήθεια» της μετέδωσε. Τόνισε ότι δεν θα μπορούσε να μην το κάνει «όταν -λίγο πριν από τις Ευρωεκλογές- παρακολουθούμε στη χώρα μας πρωτοφανείς επιθέσεις κατά της διάκρισης των εξουσιών, της δημοκρατικής λειτουργίας και του ευρωπαϊκού κεκτημένου». Επανέλαβε, επίσης, τη σταθερή διαφωνία της ΝΔ με τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι δημιουργεί νέα προβλήματα και στις δύο χώρες, αντί να επιλύει τα υφιστάμενα. Αναφέρθηκε, επίσης, στο Μεταναστευτικό, αλλά και για την οικονομία, όπου άφησε σαφείς αιχμές εναντίον ευρωπαϊκών κύκλων. 

«Ορισμένοι στην Ευρώπη εθελοτυφλούν μπροστά στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει και σήμερα. Υποθέτω ότι είναι μια μορφή αντιπαροχής στη διαρκή υπακοή του κ. Τσίπρα», τόνισε. 

Οι Ευρωπαίοι εταίροι θα εκπλαγούν από την κυβέρνηση της ΝΔ

Ο κ. Μητσοτάκης, ακόμα, αναφέρθηκε στην κυβερνητική προοπτική της ΝΔ. «Οι Ευρωπαίοι εταίροι μας θα εκπλαγούν από την κυβέρνηση της Ν.Δ. Θα είναι μια κυβέρνηση που θα προωθήσει από την πρώτη κιόλας μέρα διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις και αλλαγές στο κράτος. Θα είναι μια κυβέρνηση που διαρκώς θα επιζητεί τη συναίνεση μαζί τους, αλλά γι’ αυτό και θα μπορεί να λέει «όχι» όταν οι επιλογές τους βλάπτουν τη χώρα», υπογράμμισε. «Ο κ. Τσίπρας μπορεί να υπέγραψε πρόθυμα κάποιους δυσβάσταχτους αριθμητικούς στόχους. Εμείς ωστόσο δεν υπογράψαμε τίποτα σε ό,τι αφορά τα μέσα τα οποία θα χρησιμοποιήσουμε για αυτούς», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

«Η Ευρώπη μόνο κερδισμένη θα είναι από μια κυβέρνηση που θα βάλει τη χώρα στον δρόμο της συλλογικής ευημερίας. Κανείς δεν θέλει να κρέμεται πάνω από το κεφάλι του η δαμόκλειος σπάθη ενός νέου προγράμματος», είπε με νόημα ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι η λέξη-κλειδί είναι «εμπιστοσύνη». «Η δική μας κυβέρνηση θα είναι μια κυβέρνηση έργου και αποτελέσματος», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. Ξεκαθάρισε, ακόμα, ότι από πολύ νωρίς η συνολική εικόνα της Ελλάδας θα είναι διαφορετική, κάνοντας λόγο για αλλαγές στο κράτος, για διασύνδεση της εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας, για αύξηση του δημοσίου πλούτου, για αμοιβές συνδεδεμένες με την αξιοπρέπεια της χώρας και όλα αυτά σε ένα σταθερό και ασφαλές περιβάλλον μειωμένων φόρων και εισφορών.  

Όλες οι εκλογές θα έχουν το μήνυμα «Φύγετε»

«Το 2019 είναι έτος εκλογών.Αυτές είτε γίνουν χωριστά είτε μαζί με τις τοπικές και τις ευρωεκλογές, θα έχουν το ίδιο μήνυμα: Φύγετε!», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ. Υπογράμμισε, όμως, ότι το χρέος της ΝΔ είναι να μετατρέψει αυτό το πλειοψηφικό αίτημα των πολιτών σε ένα θετικό κύμα ελπίδας. «Η Ν.Δ δεν είναι απλώς η μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της χώρας. Είναι ο κορμός ενός μεγάλου πολιτικο-κοινωνικού μετώπου κόντρα στο ψέμα και στη δημαγωγία», είπε ο κ. Μητσοτάκης και προσέθεσε ότι η ΝΔμπορεί να συνθέσει όλες τις υγιείς δυνάμεις της χώρας.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ