Πολιτικη & Οικονομια

Αλαβάνος: Έχουμε πρωθυπουργό με Γερμανίδα μπέιμπι σίτερ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ προσέβαλε την Αριστερά»

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέκος Αλαβάνος
Αλέκος Αλαβάνος © INTIMENEWS / ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ / ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

«Το Σχέδιο Β κάνει μια προσπάθεια να γίνει συνεννόηση και συμπαράταξη πολλών δυνάμεων ώστε να προβληθεί μια εναλλακτική λύση στις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε σήμερα το πρωί από την τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος, ενώ τόνισε ότι το μεγαλύτερο ερώτημα που τίθεται σήμερα είναι ποιος βρίσκεται πιο δεξιά, η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ. 

«Δυστυχώς ένα κόμμα που προέρχεται από την Αριστερά δεν έχει καμία σχέση με την Αριστερά, παρά μονόν ότι την προσέβαλε και την καταξίωσε. Βλέπουμε ότι έχει πάρει μέτρα, όπως την παράδοση της διαχείρισης της περιουσίας στους ξένους χειρότερα από την ΝΔ», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Αλαβάνος. 

Σύμφωνα με τον πρώην πρόεδρο του Συνασπισμού «ο Τσίπρας έχει Γερμανίδα Baby Sitter. Η κυρία Μέρκελ έρχεται σε μια φάση παρέμβασης στα πολιτικά θέματα της χώρας. Έρχεται σε μια χώρα που αμφισβητείται η δυνατότητα πλειοψηφίας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και που έχει αρχίσει εκλογική περίοδος».

«Ζούμε σε μια εποχή που έχουμε από τις πιο δουλικές κυβέρνησης μετά την ανεξαρτησία της χώρας με την Επανάσταση του 1821. Έχουμε καθαρή επέμβαση ξένου παράγοντα στα εσωτερικά της χώρας μας. Ο ερχομός της Μέρκελ αποβλέπει στο να δώσει μια ώθηση και εμπιστοσύνη στους βουλευτές που καιροσκοπούν» συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος.

Εκτίμησε δε ότι «το κύριο θέμα είναι η Ελλάδα να αποκτήσει πάλι την υπερηφάνεια της, ο Έλληνας την αυτοπεποίθησή του. Στις επερχόμενες εκλογές θα πρέπει να υπάρξει συσπείρωση δυνάμεων που θα υποστηρίζει ένα πρόγραμμα ανάπτυξης», εκτίμησε ο κ. Αλαβάνος. 

«Πιστεύω ότι είναι τόσο εκφυλισμένο αυτό το κοινοβούλιο ώστε δεν αποκλείεται είτε από το Ποτάμι είτε από τους ΑΝΕΛ να υπάρξει πλειοψηφία και στις Πρέσπες και στην ψήφο εμπιστοσύνης. Δεν το αποκλείω, καθώς πιστεύω ότι τα πολιτικά και κοινοβουλευτικά ήθη έχουν ξεπέσει όσο ποτέ», σχολίασε ο κ. Αλαβανός ερωτηθείς για την εκτίμησή του περί πιθανού διαζυγίου του με τον κυβερνητικό του εταίρο, Πάνο Καμμένο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ