- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Εντός της ημέρας πραγματοποιείται το κρίσιμο ραντεβού Αλέξη Τσίπρα και Πάνου Καμμένου, το οποίο κρίνει το μέλλον της συγκυβέρνησης.
Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα συναντηθούν το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου μετά την αναχώρηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ από την Αθήνα.
Η επικείμενη ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών στη Βουλή έχει προκαλέσει αναταράξεις στον κυβερνητικό σχηματισμό, καθώς ο υπουργός Εθνικής Άμυνας έχει επανειλημμένα ξεκαθαρίσει ότι θα αποσύρει το κόμμα του πριν από τη διαδικασία επικύρωσης. Για το θέμα αυτό, την Πέμπτη, ο βουλευτής των ΑΝΕΛ Κωνσταντίνος Κατσίκης ανέφερε ότι «παύουμε να είμαστε ο κυβερνητικός εταίρος, δεν υπάρχει πλειοψηφία, δεν δίνουμε εμπιστοσύνη».
Η ατμόσφαιρα τόσο στον ΣΥΡΙΖΑ όσο και στους Ανεξάρτητους Έλληνες είναι «βαριά» και οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες, στον απόηχο και της συνέντευξης Τσίπρα, στην οποία ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε πως σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος άρει την εμπιστοσύνη του στην κυβέρνηση, θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ Το χρονοδιάγραμμα για τις εκλογές...
Πριν από το κρίσιμο τετ α τετ με τον κ. Τσίπρα, είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ. Το κόμμα είναι διχασμένο, με αρκετούς βουλευτές (Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Έλενα Κουντουρά, Βασίλης Κόκκαλης) να έχουν διαχωρίσει τη θέση τους από τις επιλογές του Πάνου Καμμένου.
Σε περίπτωση, πάντως, που υπάρξει «ναυάγιο» στη συνάντηση Τσίπρα-Καμμένου, δεν αποκλείεται εντός του Σαββατοκύριακου ο πρωθυπουργός να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές. Εφόσον δεν εξασφαλίσει τους 151 ψήφους, θα ξεκινήσει τη διαδικασία -όπως είπε- για να οδηγήσει συντεταγμένα τη χώρα σε εθνικές κάλπες εντός εύλογου χρονικού διαστήματος.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι νεότεροι ψηφοφόροι μπαίνουν στην εκλογική διαδικασία με διαφορετικές εμπειρίες, αξίες και τρόπους ενημέρωσης
Πρώτο χρηματοδοτικό εργαλείο από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και την ΕΑΤ
Τέλος οι υπέρογκες επιβαρύνσεις για ασφαλιστική κάλυψη σε καταναλωτικά δάνεια
Απογοήτευση στον εμπορικό κόσμο, με τους καταναλωτές να περιορίζονται στα απολύτως απαραίτητα
Αποτίμηση του κυβερνητικού έργου των τελευταίων 7 ετών και κριτική στην αντιπολίτευση
«Σχεδιάζουμε και εκτελούμε ένα πρόγραμμα πολιτισμού, με δύναμη βιώσιμης ανάπτυξης, εξωστρέφειας και συνεργασίας», τόνισε η υπουργός
Στο βίντεο με τη χρήση ΑΙ για animation, ο πρωθυπουργός περιγράφει όλα όσα πέτυχε η χώρα
Η λίστα περιλαμβάνει τρόφιμα, βασικά είδη διαβίωσης και σχολικά είδη
Ο υπουργός Επικρατείας παρέθεσε τα στοιχεία της ΕΡΓΑΝΗ
Για οργανωμένη και μετρήσιμη παρέμβαση, κάνει λόγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος
Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών
«Οι πολίτες γνωρίζουν ότι η ΝΔ κάνει όλα όσα λέει και θα συνεχίσει», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης
«Κατέληξε οπαδός της πολιτικής Τσίπρα» απαντά το ΠΑΣΟΚ
«Με μεθοδική δουλειά, αναβαθμίζουμε την ποιότητα ζωής στη Δυτική Αττική», δήλωσε ο Περιφερειάρχης
«Συνεχίζουμε την προσπάθεια για ακόμη μεγαλύτερη τόνωση της απασχόλησης», δήλωσε η υπουργός Εργασίας
Στόχος να περιοριστούν οι έμμεσες επιπτώσεις του αυξημένου κόστους μεταφορών στην αγορά
Προθεσμία έως 6 Σεπτεμβρίου - Μισθός, πλήρης ασφάλιση και επιδόματα για νέους 15-29 ετών
«Αποκορύφωμα θράσους και έλλειψη επίγνωσης»
Ελλάδα και Ισραήλ υπέγραψαν τη διακρατική συμφωνία για την «Ασπίδα του Αχιλλέα»
«Έσχατο μέτρο οι συγχωνεύσεις σχολείων» σημειώνει η υπουργός Παιδείας
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.