- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
Σφοδρή επίθεση Βενιζέλου σε Καμμένο στη Βουλή
Σκληρή κριτική συνολικά στην κυβέρνηση
Σφοδρή επίθεση στον υπουργό Άμυνας αλλά και συνολικά στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος, κατηγορώντας τον Πάνο Καμμένο ότι επαναφέρει από το παράθυρο το θέμα των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που καταργήθηκε με νόμο το 2011.
«Η σημερινή θνήσκουσα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προσπαθεί να πείσει ότι είναι ο πιο καλός και ο πιο αποτελεσματικός διαχειριστής των αμερικανικών συμφερόντων και των ευρωπαϊκών συμφερόντων. Αυτό δεν πλήττει την σοβαρότητα και την αξιοπιστία των κυβερνώντων ως προσώπων, πλήττει την αποτελεσματικότητα της εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής της χώρας.
Όταν ο άλλος σε βλέπει να υπερβάλλεις, να αγωνίζεσαι να πείσεις ότι είσαι πρόθυμος, ότι είσαι έτοιμος να τα δώσεις όλα πριν την διαπραγμάτευση δεν σε λαμβάνει σοβαρά, σε θεωρεί δεδομένο και τελικά δεν μπορείς εσύ εκπροσωπώντας τη χώρα να υπερασπιστείς τα εθνικά συμφέροντα και να διαμορφώσεις τους καλύτερους δυνατούς συσχετισμούς. Ενώ είναι σωστή η τακτική της αναβάθμισης έχουμε τώρα εκ του πλαγίου εισαγωγή αντισταθμιστικών ωφελημάτων εκ των υστέρων αφού έχει αποφασιστεί η αναβάθμιση και αφού έχει επιλεγεί ο προμηθευτής η Lockheed».
Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι με τη συγκεκριμένη τροπολογία η κυβέρνηση παραβιάζει όλη τη νομοθεσία περί συμβάσεων και προμηθειών στο χώρο των εξοπλισμών και ζήτησε από τον κ. Καμμένο να επανεξετάσει το θέμα με το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και να τηρήσει την ευρωπαϊκή νομοθεσία.
«Ο κ. Καμμένος εκ του πλαγίου και διά του προμηθευτή μετατρέπει αυτή τη διαδικασία σε διαδικασία ιδιωτικών και ανεξέλεγκτων συμβάσεων προμηθευτή με εκείνους οι οποίοι θα έπρεπε να είναι προμηθευτές ή κατασκευαστές του Δημοσίου. Αυτό είναι το μεγάλο θέμα έχουμε μία εκ του πλαγιού παραβίαση όλης της νομοθεσίας περί συμβάσεων και προμηθειών στο χώρο των εξοπλισμών. Αυτό στο παρελθόν λειτούργησε και ως αγωγός διακίνησης μαύρου χρήματος και αυτό έπρεπε να ακυρωθεί διότι προσβάλλει τις αρχές της διαφάνειας.
Το 2011 αυτό ψηφίστηκε με ευρύτατη συναίνεση και όλοι συμφωνήσαμε με την κατάργηση των αντισταθμιστικών ωφελημάτων που είναι και κοινοτική υποχρέωση της χώρας.
Τώρα έρχεται η κυβέρνηση, η κυβέρνηση και όχι ατομικά υπουργός εθνικής Αμυνας, έρχεται επί της ουσίας ο κ.Τσίπρας και λέει επαναφέρω τα αντισταθμιστικά ωφελήματα και με τον τρόπο αυτό καθαρίζω παλαιότερες εκκρεμείς υποθέσεις αντισταθμιστικών ωφελημάτων με την συγκεκριμένη εταιρεία ώστε να υπάρξει καθαρότητα για αυτήν. Και έρχεται δήθεν η Βουλή να αποδεχθεί μία προσφορά 230 εκατομμυρίων.
Τι προσφορά είναι αυτή; Είναι φιλέλληνες και φιλάνθρωποι και κάνουν δωρεά στις ένοπλες δυνάμεις. Προφανώς όχι όλο αυτό έχει συνυπολογιστεί στο κόστος. Η Ελλάδα πληρώνει το ποσό μέσω της κύριας συμφωνίας για την αναβάθμιση και με τον τρόπο αυτό έρχεται να αναθέσει ιδιωτικές σύμβασης χωρίς να ελέγχεται από το Δημόσιο και τα όργανα του Δημοσίου διοικητικά και δικαστικά και άρα καταστρατηγεί την νομοθεσία για τα αντισταθμιστικά ωφελήματα. Τα 230 εκατομμύρια δεν είναι προσφορά, τα πληρώνει Ελλάδα στην κύρια σύμβαση.
Σας καλώ να συμβουλευτείτε ξανά το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους και να τηρήσετε την ευρωπαϊκή νομοθεσία».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εγκαίνια έκθεσης στο Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου από την υπουργό Πολιτισμού
Η ανακοίνωση περιλάμβανε και σαφή πολιτική αιχμή για τις εκλογικές επιδόσεις του ΣΥΡΙΖΑ
Με φόντο την παρουσίαση του νέου κόμματος
«Η Ελλάδα χρειάζεται επειγόντως νέα εθνική πυξίδα», ανέφερε
Οι ηθοποιοί Αιμίλιος Χειλάκης και Μαριάννα Τουμασάτου παρουσιάζουν την εκδήλωση
Στην εκδήλωση για το βιβλίο των Κωνσταντίνου Αρβανιτόπουλου και Κωνσταντίνου Φίλη
Σε εγρήγορση το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής ενόψει της θερινής περιόδου
«Σήμερα το βράδυ ο Αλέξης Τσίπρας θα πει έστω και μια κουβέντα για τη μεγάλη επιτυχία;»
Με αφορμή ανάρτηση του συνεργάτη του Αλέξη Τσίπρα
Το νέο σύστημα ενώνει Κτηματολόγιο, Ε9 και ΔΕΔΔΗΕ για ελέγχους και δικαιότερες επιβαρύνσεις
Η επιδότηση διαμορφώνεται στα 15 λεπτά ανά λίτρο
Σε εξέλιξη επαφές Αθήνας-Βρυξελλών για τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας και την Eυρωπαϊκή Εισαγγελία
Ποιοι συνταξιούχοι πληρώνονται
Η ισχυρότερη παρουσία καταγράφεται στα δεξαμενόπλοια και στα bulk carriers
Νέο μήνυμα της Αμερικανίδας πρέσβειρας για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Κατατέθηκε στη Βουλή το νέο πλαίσιο που ενσωματώνει το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο
Το 44% πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές, ενώ το 45% διαφωνεί
Ποιοι δικαιούχοι κόβονται αυτόματα από το σύστημα
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα επιβάρυνσης»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.