Πολιτικη & Οικονομια

Σε ποια αεροδρόμια αυξάνονται οι χρεώσεις το 2019

Από τον Απρίλιο αναμένονται οι ανατιμήσεις

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aerodromio
Αεροδρόμιο/©INTIMENEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Αναπροσαρμογή των χρεώσεων ανά επιβάτη φέρνει η ολοκλήρωση των έργων αναβάθμισης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων που έχουν παραχωρηθεί στη Fraport Greece.

Σύμφωνα με το Capital.gr, η αναπροσαρμογή αυτή υπολογίζεται από τα 13 ευρώ στα 18,5 ευρώ ανά αναχωρούντα επιβάτη. 

Αρχικά, το 2018 ολοκληρώθηκαν οι εργασίες αναβάθμισης στα αεροδρόμια των Χανίων, της Ζακύνθου και της Καβάλας, όπου και αναμένεται πιστοποιητικό περαίωσης εργασιών από ανεξάρτητη εταιρεία μηχανικών, διαδικασία που πραγματοποιεί το Δημόσιο.

Η χορήγηση αυτής της πιστοποίησης διαρκεί περίπου 4 μήνες, οπότε οι χρεώσεις αναμένονται να αυξηθούν από την 1η Απριλίου.

Παράλληλα, μέσα  στο 2019, θα ολοκληρωθούν και οι εργασίες σε τους αερολιμένες της Κεφαλλονιάς, του Ακτίου, της Ρόδου, της Μυτιλήνης, της Σάμου και της Σκιάθου.

Βάσει της σύμβασης κι εφόσον συντρέξουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις, η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει τα τέλη από την 1η Απριλίου 2020. Τελευταίο έτος εργασιών το 2020 οπότε και θα ολοκληρωθούν τα έργα και στα αεροδρόμια Θεσσαλονίκης, Μυκόνου, Σαντορίνης, Κέρκυρας και Κω.

Οι εργασίες αναβάθμισης στα 14 αεροδρόμια, που υλοποιεί η Intrakat, είναι συνολικού συμβατικού προϋπολογισμού 357 εκατ. ευρώ, με τις επενδύσεις (σχεδιαζόμενες και όσες έχουν ήδη υλοποιηθεί) να αγγίζουν τα 415 εκατ. ευρώ.

Τονίζεται δε ότι πριν την έναρξη της παραχώρησης των αεροδρομίων στην Fraport,  οι χρεώσεις διαμορφώνονταν σε 12 και 22 ευρώ για τη ζώνη εκτός και εντός Σένγκεν, αντίστοιχα. Με την έναρξη της παραχώρησης, τα τέλη αναπροσαρμόστηκαν σε 13 ευρώ για όλες τις κατηγορίες ζωνών (εντός-εκτός Σένγκεν).

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ