- CITY GUIDE
- PODCAST
-
20°
Το σχέδιο της ΝΔ κατά της υπογεννητικότητας - Στήριξη σε ζευγάρια και νέες μητέρες
Κίνητρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος
Το σχέδιο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας παρουσίασε ο Μακάριος Λαζαρίδης σε συνέντευξή του στην τηλεόραση του «ΣΚΑΙ».
«Η υπογεννητικότητα απειλεί την πατρίδα μας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να στηρίξει τα νέα ζευγάρια που θέλουν να κάνουν οικογένεια. 2.000 ευρώ για κάθε νέο παιδί που γεννιέται και άλλα κίνητρα θα συμβάλλουν στην αντιμετώπιση του προβλήματος», ανέφερε ο συμβουλος επικοινωνίας του προέδρου της ΝΔ.
Στα κίνητρα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Λαζαρίδη, είναι:
- Το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται κατά 1.000 ευρώ.
- Όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης για τις νέες μητέρες θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή Φ.Π.Α.
- Κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση, μέσω κουπονιού, 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες τον χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη τον βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.
- Για τις νέες μητέρες θα θεσμοθετήσουμε τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες τον χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας.
Αναφερόμενος στην ενδιάμεση έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος που επισημαίνει ότι αν μειωθούν 1% οι φόροι και οι εισφορές εργοδοτών και εργαζομένων, θα δημιουργηθεί ανάπτυξη που θα αυξήσει το Α.Ε.Π. κατά τουλάχιστον 4,5% ή 7 δισ. ευρώ σε μια τριετία, με τη δημοσιονομική επιβάρυνση να είναι 800.000.000 ευρώ, ο κ. Λαζαρίδης επισήμανε: «Το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είναι ακόμη πιο τολμηρό καθώς προβλέπει μεγαλύτερες μειώσεις φόρων και εισφορών γεγονός που θα δημιουργήσει ραγδαίες προοπτικές ανάπτυξης σε όφελος όλων των Ελλήνων».
Σε ό,τι αφορά, τέλος, στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λαζαρίδης τόνισε ότι «οι Μακεδόνες δεν είναι λωτοφάγοι. Δεν αντέχουν άλλο τα ψέματα του κ. Τσίπρα. Η συμφωνία είναι κατάπτυστη και η Νέα Δημοκρατία δεν θα την ψηφίσει ούτε σήμερα ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, ούτε αύριο ως Κυβέρνηση».
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε από τους πολίτες να εμπιστευτούν την παράταξη στις εθνικές εκλογές
Η αποκαλυπτική έρευνα των Μιχάλη Νικηφόρου, Βλάσση Μίσσου, Χρήστου Πέρρου και Νικόλαου Ροδουσάκη
Η ελληνική κυβέρνηση παρακολουθεί προσεχτικά τα επεισόδια στη Γαλλία
Αιχμές του εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ για την εβδομαδιαία ανασκόπηση Μητσοτάκη
Τι είπε για τα νέα μέτρα στήριξης
Γιατί η φθορά της κυβέρνησης δεν μετατρέπεται αυτόματα σε πολιτικό κέρδος για τους αντιπάλους της
Το τηλεφώνημα του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με ανυποψίαστο υπάλληλο υπενθυμίζει ότι δημοκρατία δεν είναι μόνο θεσμική αρχιτεκτονική, αλλά και διαπροσωπική σχέση
Πριν από τα Χριστούγεννα η πρώτη πληρωμή
Η Δόμνα Μιχαηλίδου προανήγγειλε την επέκτασή του
«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εδώ, η συλλογική ηγεσία είναι βαθιά αριστερή επιλογή» σημείωσε η Ρένα Δούρου
«Ε, δεν μπορεί ο Τσίπρας να προσπαθεί να βγάλει ολόκληρο τον λαό ότι πάσχει από αμνησία» σχολίασε ο υπουργός Υγείας
«Η μόνη ρεαλιστική λύση στις εθνικές εκλογές είναι η αυτοδυναμία»
«Δεν υπάρχει μαγική λύση» για την ενέργεια, το μήνυμα Φον ντερ Λάιεν
Τι θα είχε συμβεί αν εκείνη την Κυριακή η Ιστορία είχε γραφεί διαφορετικά;
Ο αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθούν τα έργα και το μήνυμα Χαρδαλιά
Ο Αλέξης Τσίπρας αγνοεί για μια ακόμα φορά βασικά πράγματα
Σε ποιο ποσό «κλειδώνει» το μηνιαίο voucher για τρόφιμα - Τι δήλωσαν Μιχαηλίδου και Καφούνης
Ποιες αλλαγές εξετάζει το υπουργείο
Τι πρέπει να τσεκάρουν οι δικαιούχοι για να μην καθυστερήσει η πληρωμή
Όλες οι αλλαγές που έρχονται με το νομοσχέδιο
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.