Πολιτικη & Οικονομια

Κάτι περίεργο συνέβη με την απειλή εναντίον του Κοτζιά

Φοβάται κάτι ο Αλέκσης ή απλώς δεν καταλαβαίνει;

41586-784579.jpg
Μάνος Βουλαρίνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
4589358.jpg
© EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Εχθές, ο πρώην υπουργός των Εξωτερικών σύντροφος Κοτζιάς, κατήγγειλε μια τηλεφωνική απειλή κατά της ζωής του. Στη συνέχεια, μέσω της «κίνησης» με το μεγαλοπρεπές –αντάξιο του ιδρυτή της– όνομα «Πράττω» εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία έλεγε πως η αιτία της απειλής ήταν η πρόταση του για τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων. 

482a.jpg

Ο σύντροφος πρωθυπουργός και νυν υπουργός Εξωτερικών τουίταρε δύο απανωτά μηνύματα συμπαράστασης στον σύντροφο Κοτζιά, παρουσιάζοντας ως αιτία της απειλής τις θέσεις του συντρόφου Κοτζιά για τα εθνικά θέματα και κατηγορώντας τον τυφλό εθνικισμό και τον κατηφορο στον οποίο αυτός οδηγεί. 

482b.jpg

Συνήθως οι συμπαραστάτες στους απειλούμενους, ιδιαιτέρως όταν κάθονται στα έδρανα του ίδιου κόμματος, δεν έχουν τέτοια διάσταση απόψεων και είθισται η εκτίμηση του θύματος για την αιτία της απειλής να γίνεται αποδεκτή. Εδώ έχουμε το πρωτοφανές ενός συντρόφου που συμπαρίσταται σε έναν άλλο σύντροφο διαψεύδοντάς τον. Και μάλιστα σε κάτι που εκ των πραγμάτων δεν μπορεί να γνωρίζει. 

Καταλαβαίνω πως καθώς βυθίζεται η ωραία παρέα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα μας χαρίσει ιδιαιτέρως σπαρταριστές στιγμές, αλλά απ’ ό,τι φαίνεται οι στιγμές αυτές θα είναι γεμάτες σκιές από ερωτήματα όπως αυτά:

Ο Κοτζιάς λέει ψέματα, όταν δείχνει ως αιτία της απειλής τις προτάσεις του για τα μυστικά κονδύλια; 

Πώς είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός να γνωρίζει καλύτερα την πραγματική αιτία της απειλής; Δεν είναι αυτό κάτι που μόνο ο απειλούμενος και (πολύ περισσότερο) αυτός που απειλεί, γνωρίζουν;

Φοβάται κάτι ο Αλέκσης ή απλώς δεν καταλαβαίνει;

Πού είναι ο Τσακαλώτος να πει με τα ωραία του αγγλικά “the plot thickens” και μετά να μεταφράσει «η ιστερία περουπλέτεκαι»;

Υ.Γ. Εννοείται πως δεν θέτω το ερώτημα για το αν η απειλή είναι πραγματική, καθώς δεν τολμώ να αμφισβητήσω την ειλικρίνεια ανθρώπων που κοσμούν ή έχουν κοσμήσει με την παρουσία τους τα κυβερνητικά έδρανα. Και μπράβο μου.  

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ